• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētāja oficiālo vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2010., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203884

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas prezidenta vēlēšanu norisi

Vēl šajā numurā

20.01.2010., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētāja oficiālo vizīti

02.JPG (11456 bytes)
Foto: Nora Krevneva, A.F.I.

Pie Ministru prezidenta:

19.janvārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētāju Noelu Kinsellu (attēlā).

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja ekonomisko situāciju Latvijā. V.Dombrovskis informēja, ka viena no valdības prioritātēm ir fiskālā konsolidācija un 2010.gada budžeta īstenošana, panākot ekonomikas stabilizāciju valstī. Tāpat valdības uzmanības lokā ir instrumentu radīšana tautsaimniecības izaugsmes tempu atjaunošanai, īpaši atbalstot uz eksportu vērstu uzņēmējdarbību ar Eiropas Savienības fondu finansējumu, eksporta garantiju sistēmu un administratīvo šķēršļu mazināšanu. Ministru prezidents informēja, ka ir vērojamas ekonomikas pirmās stabilizācijas pazīmes, eksporta apjomiem pārsniedzot importu. Diskutējot par ekonomisko situāciju, tika atzīts sociālā budžeta lielais īpatsvars un tā ietekme uz tautsaimniecības tempu atjaunošanu. Abas puses pārrunāja arī demogrāfisko situāciju valstī un tās būtisko lomu valsts ilgtspējīgas attīstības kontekstā.

Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētājs novērtēja Latvijas pieņemtos smagos politiskos lēmumus un panākto fiskālo konsolidāciju. Ministru prezidents pateicās Kanādas pusei par atbalstu Starptautiskajā Valūtas fondā finanšu aizdevuma piešķiršanai Latvijai.

Amatpersonas pozitīvi vērtēja abu valstu divpusējās attiecības, uzsverot turpmākās sadarbības perspektīvas tranzīta jomā, īpaši ostu sadarbībā, lauksaimniecības un pārtikas apstrādes nozarēs un projektus sadarbības veicināšanā Austrumu kaimiņu reģionā. N.Kinsella norādīja, ka Latvija ir pievilcīga arī ar savu ģeogrāfisko atrašanās vietu Eiropā starp Rietumu un Austrumu reģionu.

Vizītes nobeigumā Ministru prezidents Kanādas pusei novēlēja veiksmīgu ziemas Olimpisko spēļu organizēšanu, kā arī labu rezultātu un jaunu rekordu sasniegšanu Latvijas un Kanādas sportistiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Pie aizsardzības ministra:

18.janvārī Aizsardzības ministriju oficiālās vizītes laikā apmeklēja Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētājs Noels Kinsella.

Vizītes laikā Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētājs tikās ar aizsardzības ministru Imantu Lieģi. Amatpersonas apsprieda līdzšinējās divpusējās sadarbības jautājumus aizsardzībā, kā arī situāciju starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Aizsardzības ministrs pateicās Kanādai par atbalstu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku personāla apmācībā. I.Lieģis aicināja Kanādas pusi, sekojot citu NATO dalībvalstu sekmīgajai pieredzei, izskatīt iespējas izmantot Latvijas ostas nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī šā gada maijā Rīgā plānotajā NATO Parlamentārajā asamblejā skatāmos jautājumus.

20.janvārī N.Kinsellam paredzēts Jūras spēku mācību centra ūdenslīdēju skolas un Jūras spēku flotiles štāba apmeklējums Liepājā, kā arī tikšanās ar Jūras spēku vadību.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!