• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2010., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par palīdzības sniegšanu Haiti zemestrīcē cietušajiem

Vēl šajā numurā

20.01.2010., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem

Zemkopības ministrija (ZM) informē, ka no 5.februāra Lauku atbalsta dienestā (LAD) tiks uzsākta projektu iesniegumu pieņemšana atbalstam zivsaimniecībā trijos Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam pasākumos:

• “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte” – no 2010.gada 5.februāra līdz 2010.gada 15.decembrim;

• “Zveja iekšējos ūdeņos” – no 2010.gada 5.februāra līdz 2010.gada 5.martam;

• “Sociāli ekonomiskie pasākumi” aktivitātē “Kompensācijas zvejas kuģu apkalpes locekļiem (zvejniekiem) pēc pilnīgas zvejas darbību pārtraukšanas” – no 2010.gada 5.februāra līdz 2010.gada 15.decembrim.

Pasākuma “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 700 000 latu.

Pasākuma mērķis ir modernizēt zvejas floti, uzlabojot darba un higiēnas apstākļus, energoefektivitāti un drošību uz kuģa, nodrošinot zivju uzglabāšanai atbilstošus apstākļus uz zvejas kuģiem, kā arī samazinot kuģu degvielas patēriņu un palielinot zvejas rīku selektivitāti, bet nepalielinot zvejas kuģa spēju zvejot zivis, tādējādi veicinot ilgtspējīgu un atbildīgu pieejamo zivju resursu izmantošanu. Uz atbalstu var pretendēt zvejas kuģa īpašnieks, kuram ir spēkā esoša speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā un kura kuģis zvejo Baltijas jūras, tai skaitā Rīgas jūras līča piekrastē vai aiz piekrastes ūdeņiem, vai tāljūras zvejā.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 13.oktobra Ministru kabineta noteikumiem Nr.845 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte””.

Pasākuma “Zveja iekšējos ūdeņos” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 100 000 latu.

Pasākuma mērķis ir zvejas attīstība iekšējos ūdeņos un konkurētspējas veicināšana, modernizējot zvejas infrastruktūru un iekārtas, kā arī uzlabojot zvejas produktu kvalitāti un samazinot negatīvo ietekmi uz vidi. Uz atbalstu var pretendēt iekšējās ūdenstilpes vai tās daļas īpašnieks vai nomnieks, kuram iz­sniegta speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā un kuram pieder rūpnieciskās zvejas tiesības vai kurš ir pilnvarots tās izmantot, vai kurš tās nomā. Tāpat atbalstam var pieteikties pašvaldība, kā arī iekšējās ūdenstilpes zvejas tiesību nomnieks, kurš pretendē uz atbalstu jaunas tehnikas, iekārtu un aprīkojuma iegādei.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 6.oktobra Ministru kabineta noteikumiem Nr.828 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Zveja iekšējos ūdeņos””.

Abiem šiem pasākumiem kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums noteikts divu gadu laikā no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā. Projekta iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses.

Savukārt pasākuma “Sociāli ekonomiskie pasākumi” aktivitātē “Kompensācijas zvejas kuģu apkalpes locekļiem (zvejniekiem) pēc pilnīgas zvejas darbību pārtraukšanas” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 1 500 000 latu.

Šā pasākuma mērķis ir veicināt zvejniecības efektivitāti un konkurētspēju, kā arī piedāvāt iespēju saņemt kompensāciju zvejniekiem, kuri strādājuši uz kuģiem, kas nodoti sadalīšanai, tai skaitā sagriešanai metāllūžņos, vai izmantošanai citiem mērķiem (ārpus zvejniecības) normatīvajos aktos par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību zivsaimniecības attīstībai pasākumam “Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana” noteiktajā kārtībā. Uz atbalstu var pretendēt zvejas kuģu apkalpes locekļi (zvejnieki).

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 7.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.514 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība kompensāciju maksājumu veidā zivsaimniecības attīstības pasākumam “Sociāli ekonomiskie pasākumi””. Projektu iesniegumi atbalstam šajā pasākumā jāiesniedz LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!