• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2010., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.01.2010., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”

Tuvojoties Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai, ir aktualizējusies diskusija par šā vēsturiskā notikuma nozīmīgumu. Tāpēc Valsts prezidents Valdis Zatlers Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem nosūtījis likumdošanas iniciatīvas vēstuli, kurā rosina grozīt likuma “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” 1.pantu, aizstājot vārdus “Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena” ar vārdiem “Neatkarības atjaunošanas diena”, nosakot, ka svētku diena 4.maijs ir Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena.

Savā vēstulē Saeimas priekšsēdētājam Valsts prezidents norāda, ka brīvas, demokrātiskas un neatkarīgas Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošana de facto bija galvenais Neatkarības deklarācijas mērķis. Tādējādi būtisks ir ne vien pats Neatkarības deklarācijas pasludināšanas akts, bet gan tā tiesiskās sekas – Latvijas Republikas valstiskās neatkarības faktiskā atjaunošana. Tāpēc, lai uzsvērtu un izceltu 1990.gada 4.maija deklarācijas “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” mērķi, kā arī uzsvērtu Latvijas valstiskās neatkarības nozīmīgumu jaunākajām paaudzēm, Valsts prezidents V.Zatlers izmanto savas Latvijas Republikas Satversmes 47.pantā noteiktās tiesības rosināt likuma grozījumus.

Ideju 4.maija svētku dienu pārdēvēt ikvienam saprotamā, simboliskā, Neatkarības deklarācijas mērķi atspoguļojošā un kodolīgākā nosaukumā ierosināja Latvijas Tautas frontes pārstāvji. Svētku nosaukuma maiņu apsprieda arī Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svētku organizēšanai izveidotā Goda komiteja.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!