• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Ārējo attiecību dienesta izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2010., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par pašvaldībām"

Vēl šajā numurā

21.01.2010., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Ārējo attiecību dienesta izveidi

Saeimas Ārlietu komisija aicina Ārlietu ministriju nodrošināt, lai Latvijas diplomāti pēc iespējas plašāk būtu pārstāvēti jaunveidojamajā Eiropas Savienības (ES) Ārējo attiecību dienestā. Šā dienesta nozīmību komisijas deputāti akcentēja 13.janvārī, iepazīstoties ar Spānijas ES prezidentūras pusgada prioritātēm.

“Aicinām Ārlietu ministriju aktīvi strādāt pie tā, lai Latvijas diplomāti būtu pārstāvēti visos jaunā Eiropas Savienības Ārējo attiecību dienesta līmeņos, sākot ar vēstniekiem un beidzot ar atašejiem. Būtiski, lai mūsu diplomāti būtu plaši pārstāvēti vairāk nekā simts Eiropas Savienības vēstniecībās, kuras tiks veidotas uz līdzšinējo Eiropas Komisijas delegāciju bāzes,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Kā noskaidroja deputāti, ES Ārlietu dienests jāizveido līdz aprīlim un šis būs viens no Spānijas galvenajiem uzdevumiem
ES Padomes prezidentūras pilnvaru laikā. ES Ārlietu dienestā strādās vairāki tūkstoši diplomātu, kurus rekrutēs no Eiropas Komisijas un ES Padomes darbinieku vidus, kā arī no ES dalībvalstu ārlietu dienestos strādājošajiem diplomātiem.

ES līmeņa diskusijās par Ārlietu dienesta izveides principiem Latvijas pārstāvji uzsver nepieciešamību nodrošināt, lai visu līmeņu amati vienlīdz būtu pieejami visām dalībvalstīm, apliecināja Ārlietu ministrijas ES Koordinācijas departamenta direktore Guna Japiņa. Tāpat mūsu valsts vēlas, lai jaunā ES Ārlietu dienesta vēstniecības nodarbotos arī ar konsulārajiem jautājumiem. Tas būtu izdevīgi Latvijas iedzīvotājiem, ceļojot uz valstīm, kurās nav Latvijas vēstniecības, bet ir ES diplomātiskā pārstāvniecība.

ES Ārējo attiecību dienesta izveidi paredz ES Lisabonas līgums, kas stājās spēkā pagājušā gada 1.decembrī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!