• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicoties ārvalstu diplomātiem par sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2010., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

21.01.2010., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicoties ārvalstu diplomātiem par sadarbību

19.janvārī Ikgadējās tikšanās laikā ar ārvalstu akreditētajiem vēstniekiem Latvijā Valsts prezidents Valdis Zatlers pateicās par sadarbību 2009.gadā, kopīgi veicinot valstu divpusējās attiecības, kā arī sakot paldies visu to valstu pārstāvjiem, kas snieguši atbalstu Latvijas ekonomiskās atveseļošanās programmas īstenošanā. Tāpat Valsts prezidents atzinīgi novērtēja sadarbību ar diplomātiskajām pārstāvniecībām jautājumā par ārvalstu tūristu drošību Rīgā.

Uzrunājot vēstniekus, Valsts prezidents atzīmēja pērnajā gadā panāktos pozitīvos rezultātus politiskās stabilitātes nodrošināšanā valstī un ekonomiskās atveseļošanās programmas pamatu izveidošanā. V.Zatlers piebilda: lai arī šis gads būs ekonomisko izaicinājumu bagāts, varam sagaidīt ekonomiskās izaugsmes pozitīvus rādītājus ne tikai vairs atsevišķās nozarēs. Tā kā ekonomika ir viena no Valsts prezidenta šāgada prioritātēm, viņš uzņemas savu pilnvaru ietvaros veicināt uzticamību Latvijas tirgum arī 2010.gadā, atzīmējot, ka nākamnedēļ Pasaules ekonomikas forumā Davosā plašai starptautiskai auditorijai skaidros Latvijas pieredzi, pārvarot ekonomisko krīzi. Tāpat Valsts prezidents uzsvēra, ka nepieciešams Latvijai pievienoties eirozonai, lai nodrošinātu fiskālo stabilitāti un ilgtspējīgu ekonomisko attīstību.

Savukārt, pievēršoties ārpolitiskajām prioritātēm, V.Zatlers apstiprināja Latvijas drošības NATO ietvaros nozīmi, uzsverot, ka mūsu valsts ir viena no galvenajiem alianses Afganistānas operācijas militāro spēku nodrošinātājiem pēc iedzīvotāju skaita. Turklāt transatlantiskās partnerības ar ASV ietvaros 2009.gadā iezīmējas jaunā nemilitāro kravu tranzītkoridora no Latvijas uz Afganistānu attīstība, atklājot lielisku praktiskās sadarbības potenciālu arī šim gadam.

Runājot par Eiropas Savienības aktualitātēm, Valsts prezidents izrādīja gandarījumu, ka ir noslēdzies Lisabonas līguma ratifikācijas process un šogad aktīvi nāksies īstenot tajā paredzētās izmaiņas, kas ar jaunajiem līdzekļiem ļaus īstenot efektīvāku, vienotāku un spējīgāku Eiropas Savienības ārpolitiku. Viņš atgādināja, ka ir pagājis gads, kopš ir uzsākta ES Austrumu partnerības programma, kas ir kļuvusi par pastāvīgu ES Austrumu politikas sastāvdaļu, kuras ietvaros Latvija var lepoties ar savu pienesumu partnerības koncepcijas attīstībai un nosprausto mērķu sasniegšanai.

V.Zatlers arī pauda cerību, ka gads būs veiksmīgs, lai attīstītu kaimiņattiecības ar Krieviju ne tikai praktiskās sadarbības, bet arī politiskajā līmenī uz savstarpēja izdevīguma un savstarpējas cieņas pamatiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!