• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2010., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par valdības pozīciju starptautiskā aizdevuma saņemšanai*

Vēl šajā numurā

22.01.2010., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par ekonomisko sadarbību ar Krieviju

20.janvārī ekonomikas ministrs Artis Kampars tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai pārrunātu aktuālos divpusējās sadarbības jautājumus.

Tikšanās laikā puses apsprieda jautājumus, kas saistīti ar šā gada Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jautājumos plānošanu un norisi. Atzīstot reģionālās sadarbības nozīmi, šogad starpvaldību komisijas sēdi (SVK) plānots rīkot pavasarī Pleskavas apgabalā. Puses arī vienojās, ka lietderīgi organizēt SVK līdzpriekšsēdētāju divpusēju tikšanos mēnesi pirms SVK, lai pārrunātu ar sēdes norisi saistītos jautājumus.

Pārrunājot jautājumus par ekonomiskās sadarbības līgumu sagatavošanas virzību, abu valstu pārstāvji pauda cerību, ka jau drīzumā tiks panāktas savstarpēji pieņemamas vienošanās un līgumi tiks parakstīti. Krievijas vēstnieks apliecināja, ka šobrīd ir panākta vienošanās par līgumu par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas, kā arī par līgumu sadarbībai tūrismā un šie līgumi tiks sagatavoti parakstīšanai. Vienlaikus vēstnieks informēja, ka turpinās diskusijas par investīciju veicināšanas un aizsardzības līgumu, paužot cerību, ka abpusēji pieņemams kompromiss tiks panākts iespējami drīz.

A.Kampars savukārt informēja, ka šobrīd ar ministrijām tiek saskaņots sadarbības ar Pleskavas apgabalu līguma projekts. Puses cer, ka sadarbības līgums varētu tikt parakstīts martā, Pleskavas apgabala gubernatora Andreja Turčaka vizītes Latvijā laikā. Ekonomikas ministrs aicināja iekļaut Pleskavas gubernatora delegācijas sastāvā arī reģiona uzņēmējus, lai aktīvāk veicinātu lietišķo kontaktu dibināšanu starp abu valstu uzņēmējiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!