• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Indiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2010., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204069

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepieciešamiem uzlabojumiem vēža skrīninga programmā

Vēl šajā numurā

22.01.2010., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Indiju

19.janvārī ekonomikas ministrs Artis Kampars tikās ar Indijas vēstnieku Latvijā Balkrišnu Šetiju, lai pārrunātu Latvijas un Indijas ekonomiskās sadarbības attīstības jautājumus, kā arī plānoto ekonomikas ministra vizīti Indijā februārī.

Tikšanās laikā A.Kampars uzsvēra, ka Latvijas un Indijas divpusējās attiecības jau vēsturiski ir bijušas labas, tomēr pastāv plašas iespējas paplašināt abu valstu ekonomisko sadarbību. “Samazinoties aktivitātei un pieprasījumam Latvijas tradicionālajos tirgos, mūsu uzņēmēji meklē jaunas iespējas un jaunus eksporta tirgus savai produkcijai. Uzņēmējiem arvien interesantāks un pievilcīgāks kļūst Indijas tirgus ar vairāk nekā miljardu iedzīvotāju. Latvija redz Indiju kā jaunu un perspektīvu partneri Latvijas uzņēmējiem,” uzsvēra ekonomikas ministrs.

Indijas vēstnieks savukārt norādīja, ka Indijas ekonomika pēdējos četros gados uzrāda strauju izaugsmi un šajā laikā pastāv lieliskas iespējas nostiprināt un paplašināt divpusējo sadarbību starp Latvijas un Indijas uzņēmējiem. Indijas vēstnieks uzsvēra, ka plašas perspektīvas sadarbībai pastāv tādās jomās kā farmācija, informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas, autobūve, būvniecība, izglītība, tehnoloģijas pārtikas rūpniecībā u.c.

Tikšanās laikā abu valstu pārstāvji pārrunāja arī 2010.gada 16.–20.februārī plānotās A.Kampara un uzņēmēju delegācijas vizītes norisi Indijā. Ekonomikas ministrs pauda pārliecību, ka šī vizīte sniegs pozitīvu impulsu divpusējās sadarbības paplašināšanai.

Gatavojoties vizītei, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar “Enterprise Europe Network” un “Swedbank” 10.februārī rīkos bezmaksas semināru “Biznesa iespējas Indijas tirgū”. Semināra mērķis ir iepazīstināt Latvijas uzņēmējus ar Indijas tirgus īpatnībām un attīstības tendencēm, kā arī sniegt derīgus padomus tiem, kas plāno biznesa aktivitātes Indijā.

Šobrīd sagatavošanā ir divi Latvijas un Indijas divpusējās sadarbības līgumi – līgums par sadarbību investīciju aizsardzības jomā, kas varētu tikt parakstīts minētās vizītes laikā, kā arī nodokļu dubultās neaplikšanas līgums.

Informācija par sadarbību ar Indiju

Latvija ar Indiju ir noslēgusi divus divpusējos līgumus: Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības nolīgums par ekonomisko un tehnisko sadarbību (spēkā no 08.07.1997.); un Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības līgums par starpvaldību komisiju sadarbībai tirdzniecībā, ekonomikas, zinātnes, tehnoloģiju un kultūras jomā (spēkā no 27.06.2001.).

2009.gada deviņos mēnešos Latvijas eksports uz Indiju veidoja 6,5 miljonus eiro, savukārt imports – 13,9 miljonus eiro.

Galvenās Latvijas eksporta preču grupas uz Indiju 2009.gada deviņos mēnešos bija metāli un to izstrādājumi, mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas, ķīmiskās rūpniecības produkcija. Importā dominēja ķīmiskās rūpniecības produkcija, pārtikas rūpniecības produkti, tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi.

Saskaņā ar “Lursoft” datiem Latvijā darbojas 43 uzņēmumi ar Indijas kapitālu. Pēc investīcijām Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā Indija ierindojas 49.vietā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!