• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par iedzīvotājiem ērtu piekļuvi valsts pakalpojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2010., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par atbalsta pasākumiem veselības aprūpes saņemšanā

Vēl šajā numurā

22.01.2010., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par iedzīvotājiem ērtu piekļuvi valsts pakalpojumiem

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 19.janvārī, tiekoties ar tieslietu ministru Mareku Segliņu, vienojās par priekšlikumiem, lai nodrošinātu iedzīvotājiem ērtu piekļuvi ar zemes izmantošanu saistītiem valsts pakalpojumiem.

E.Zalāns akcentēja, ka šobrīd sadarbībā ar sociālajiem partneriem norisinās aktīvs darbs pie vienas pieturas aģentūras principa iedzīvināšanas, koncentrējot reģionos valsts sniegtos pakalpojumus.

Pirmā pusgada laikā paredzēts sākt vairākus pilotprojektus pašvaldībās, tai skaitā vienoties par tiem valsts pakalpojumiem, kuri tiks sniegti vienas pieturas aģentūrās pašvaldībās.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) uzskata, ka viena no iestādēm, kuras sniegtie pakalpojumi ir svarīgi gan iedzīvotājiem, gan arī pašvaldībām, ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošais Valsts zemes dienests (VZD).

E.Zalāns un M.Segliņš vienojās, ka tiks izvērtētas iespējas racionālāk izmantot VZD potenciālu klientu apkalpošanā, tostarp VZD sniegto pakalpojumu pieejamības nodrošināšana vienas pieturas aģentūrās nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros un novadu administratīvajos centros.

Tāpat ministri pārrunāja pašvaldību sadarbību ar VZD. E.Zalāns un M.Segliņš bija vienisprātis, ka, uzlabojot pašvaldību un VZD darbību koordināciju, būs iespējas ne tikai valsts un pašvaldību līdzekļu ekonomijai, bet arī tiktu samazināts birokrātiskais slogs uzņēmējdarbībā.

Aktuāls bija arī jautājums par telpisko datu informācijas sistēmu savietojamību.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!