• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nepieciešamiem uzlabojumiem vēža skrīninga programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2010., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204073

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par iedzīvotājiem ērtu piekļuvi valsts pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

22.01.2010., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nepieciešamiem uzlabojumiem vēža skrīninga programmā

20.janvārī veselības ministre Baiba Rozentāle tikās ar Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas, vēža skrīninga darba grupas un Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas “Papardes zieds” pārstāvēm, lai pārrunātu uzsāktās organizētās ļaundabīgo audzēju savlaicīgas atklāšanas programmas rezultātus un nepieciešamos uzlabojumus.

Vērtējot sieviešu atsaucību un veikto profilaktisko pārbaužu skaitu, tika atzīts, ka rezultāti ir labi, bet nākotnē jāpilnveido esošā programma, nodrošinot paņemto analīžu materiālu kvalitātes kontroli un atgriezenisko saiti ar sabiedrību. Ministre akcentēja, ka veiktās izmaiņas veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas noteikumos paredz ģimenes ārstu praksēs apmaksāt papildu medicīnas māsas darbu. Tas atvieglos ģimenes ārstu darbu, un būs iespējams vairāk uzmanības veltīt veselības profilakses jautājumiem, tajā skaitā sieviešu informēšanai par organizētās ļaundabīgo audzēju savlaicīgas atklāšanas programmu.

B.Rozentāle norādīja: “Pagājušajā gadā sāktās ļaundabīgo audzēju savlaicīgas atklāšanas programmas uzdevums ir ne tikai laikus atklāt dzemdes kakla vēzi un krūts vēzi, bet arī mainīt sabiedrībā valdošo uzskatu, ka onkoloģiskās slimības atklāšana pacientam nozīmē nolemtību. Tā nav. Vēzi ir iespējams izārstēt, un īpaša nozīme ir tieši savlaicīgai slimības atklāšanai. Tādēļ arī šogad, neskatoties uz kopējo finansējuma samazinājumu veselības nozarei, ļaundabīgo audzēju savlaicīgas atklāšanas programma tiek turpināta un sievietes tiks aicinātas uz profilaktiskajām pārbaudēm, kuras valsts apmaksā pilnā apjomā.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!