• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par revīzijas rezultātiem Tukuma rajona vides veselības centrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.1996., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Par revīziju privatizējamā valsts uzņēmumā "Rīgas juvelierizstrādājumu rūpnīca"

Vēl šajā numurā

18.09.1996., Nr. 156

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Pieņemts: 27.08.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Revīzijas lieta Nr.5.1–2–108

Latvijas Republikas Valsts kontroles

Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Rīgā 1996.gada 27.augustā

Par revīzijas rezultātiem Tukuma rajona vides veselības centrā

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija: priekšsēdētājs – departamenta direktora p.i. I.Šķibelis un kolēģijas locekļi – Dz.Ozoliņa un M.Prāma, izskatot revīzijas materiālus par valsts un speciālā budžeta līdzekļu izlietošanu un rīcību ar valsts mantu Tukuma rajona vides veselības centrā 1995.gadā,

konstatēja:

Tukuma rajona vides veselības centrs darbojas, pamatojoties uz 1993.gada 16.februāra Valsts vides un sabiedrības veselības centra nolikumu.

Tukuma rajona vides veselības centrā konstatēti atsevišķi pārkāpumi grāmatvedības uzskaitē. Pamatlīdzekļus uzskaita vecā parauga inventāra kartiņās, daļa pamatlīdzekļu nav marķēti. Degviela, spirts un pārtikas produkti nav inventarizēti reizi ceturksnī, kā tas noteikts grāmatvedības instrukcijā valsts budžeta iestādēm 26.punktā.

1995.gadā realizēti pamatlīdzekļi – elektrostacija AD–30 C par Ls 80 un sekcija (inventāra Nr.163548) par Ls 120. No pamatlīdzekļu realizācijas saņemtie Ls 200 nav ieskaitīti valsts budžetā, kā to paredz Ministru kabineta 1994.gada 12.jūlija noteikumu Nr.133, 45.punkts, un tādēļ Tukuma rajona vides veselības centram nosakāms uzrēķins Ls 200.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Tukuma rajona vides veselības centra galvenā ārste I.Kravčuka.

Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija, izvērtējot revīzijas materiālus un pamatojoties uz likuma “Par Valsts kontroli” 33.pantu,

nolēma:

1. Apstiprināt revīzijas rezultātus par budžeta līdzekļu izlietošanu un rīcību ar valsts mantu Tukuma rajona vides veselības centrā un revīziju slēgt.

2. Noteikt Tukuma rajona vides veselības centram uzrēķinu Ls 200 par līdzekļiem, kas saņemti, pārdodot pamatlīdzekļus un izlietoti, neiemaksājot šo summu valsts pamatbudžetā.

3. Par revīzijas rezultātiem paziņot Valsts vides un sabiedrības veselības centram.

4. Tukuma rajona vides veselības centram veikt pasākumus revīzijā konstatēto trūkumu novēršanā un iesniegt informāciju Valsts kontrolē līdz 1996.gada 20.septembrim.

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts budžeta revīzijas departamentā.

Kolēģijas priekšsēdētājs, departamenta direktora p.i. I.Šķibelis,

kolēģijas locekļi: Dz.Ozoliņa, M.Prāma

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!