• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2010., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204194

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.01.2010., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā

Jau otro gadu pēc kārtas Valsts prezidents Valdis Zatlers no 26. līdz 31.janvārim gan kā vairāku diskusiju līderis, gan interaktīvo sesiju dalībnieks piedalīsies prestižajā Davosas Pasaules ekonomikas forumā, kas šogad atzīmē 40.gadadienu un galvenokārt tiks veltīts diskusijām, kā uzlabot situāciju pasaulē.

Foruma laikā Valsts prezidents piedalīsies vienā no galvenajām paneļdiskusijām “Pārdomājot eirozonu”, kurā kopā ar Polijas prezidentu Lehu Kačiņski, Eiropas Centrālās bankas prezidentu Žanu Klodu Trišē, Spānijas premjerministru Hosē Luisu Rodrigesu Sapatero, Grieķijas premjerministru un ārlietu ministru Georgu Papandreu, Nīderlandes premjerministru Janu Peteru Balkenendi, Beļģijas premjerministru Īvu Letermu diskutēs par straujo Eiropas Savienības dalībvalstu budžeta deficīta pieaugumu 2010.gadā un kā ES var sabalansēt savus publiskos tēriņus un vienlaikus saglabāt ekonomiskās atveseļošanās kursu. Diskusiju vadīs “Chatham House” direktors Robins Niblets.

Savukārt diskusijā “Eiropas loma uz globālās skatuves” V.Zatlers kopā ar ES komisāri tirdzniecības jautājumos Benitu Ferrero-Valdneri, ES augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrinu Mārgaretu Eštoni, Beļģijas premjerministra vietnieku un ārlietu un institucionālo reformu ministru Stīvenu Vanackeru, Polijas ārlietu ministru Radoslavu Tomašu Sikorski un Krievijas ekonomiskās attīstības ministri Elvīru Nabiuļinu izvērtēs, kā Eiropa var stiprināt līdera pozīciju dažādos globālajos jautājumos, piemēram, klimata izmaiņas, starptautiskā drošība un starptautiskā tirdzniecība.

Foruma seminārā “Pagātnes mācības, lai pārveidotu nākotnes vērtības” Valsts prezidents kā viens no diskusijas līderiem apspriedīs, kādas varētu būt jaunās vērtības un mērķi, lai īstenotu galvenos uzdevumus, piemēram, nabadzības samazināšanos, ilgtspējīgas ekonomikas attīstību, cilvēka drošību u.c.

Tā kā Davosas foruma ietvaros V.Zatleram būs iespēja tikties ar valstu vadītājiem, uzņēmējiem, starptautisko mediju pārstāvjiem un viedokļu veidotājiem, valsts augstākā amatpersona izmantos šo iespēju, lai pārrunātu globālās ekonomiskās krīzes radītās sekas un skaidrotu Latvijas situāciju.

Šogad Pasaules ekonomikas forumā Davosā piedalīsies 2500 dalībnieku, no kuriem vairāk nekā puse pārstāvēs biznesa aprindas. Pārējo vidū būs valstu vadītāji, kā arī ekonomikas, ārlietu, enerģētikas, tirdzniecības ministri, nevalstisko organizāciju un mediju pārstāvji.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!