• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Spānijas prezidentūras prioritātēm un Eiropas ārējo attiecību dienesta izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2010., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

27.01.2010., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Spānijas prezidentūras prioritātēm un Eiropas ārējo attiecību dienesta izveidošanu

 25.janvārī Briselē notikušajā Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomē Spānija iepazīstināja ar savas prezidentūras prioritātēm. Spānijas prezidentūras galvenās prioritātes būs Lisabonas līguma ieviešana, Eiropa pēc ekonomiskās krīzes un Stratēģijas ES 2020 pieņemšana, Eiropas loma pasaulē, kā arī ES pilsoņu tiesību un brīvību nodrošināšana. Īstenojot Lisabonas līgumu, īpaša uzmanība tiks pievērsta ārējo attiecību dienesta izveidošanai un pilsoņu iniciatīvas ieviešanai.

Ārējo attiecību padomē notika ārlietu ministru diskusija par aktuālo situāciju Afganistānā un starptautiskās sabiedrības turpmāko iesaisti 28.janvārī Londonā plānotās starptautiskās konferences par Afganistānu kontekstā. Vairākkārt tika uzsvērts, ka Londonas konferencē ES atkārtoti jāpauž tās atbalsts Afganistānas tālākai attīstībai, uzsverot palīdzības koordinācijas un afganizācijas procesa nozīmi. Valsts sekretārs Andris Teikmanis uzsvēra, ka starptautiskais atbalsts ir priekšnosacījums demokrātisko reformu īstenošanā un informēja par Latvijas lēmumu palielināt tās pārstāvību Eiropas Savienības policijas spēkos. Tāpat A.Teikmanis norādīja, ka Latvija strādā pie projekta, lai nodrošinātu nemilitāra rakstura kravu tranzītu uz Afganistānu.

Ministri pārrunāja aktuālo politisko situāciju Bosnijā un Hercegovinā un diskutēja par ES operācijas Bosnijā un Hercegovinā ALTHEA turpmāko gaitu. Tika pieņemta politiska vienošanās par ES militārās misijas Somālijas drošības spēku apmācībai (EUTRA Somalia) sākšanu, kā arī apspriesta iespēja ilgtermiņā izveidot reģionālu pirātu tiesāšanas mehānismu.

Ārlietu ministri diskutēja par aktuālo situāciju Irānā saistībā ar kodoljautājumu un cilvēktiesībām, kā arī aktuālo drošības situāciju Jemenā.

Ārlietu ministri turpināja 18.janvāra ārkārtas Ārējo attiecību padomes attīstības ministru sanāksmē aizsākto diskusiju par ES atbalstu Haiti pēc postošās zemestrīces. Atbalstot vienota ietvara izveidošanu ES ieguldījumam ANO MINSUTAH misijā, ministri diskutēja par ES civilās un militārās palīdzības koordināciju un ātrās reaģēšanas spēku nosūtīšanu uz Haiti. Vienlaikus tika uzsvērts, ka ES jāsāk domāt arī par vidus un ilgtermiņa atbalstu Haiti.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!