• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2001., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar kopīgām interesēm, ap Baltijas jūru

Vēl šajā numurā

16.05.2001., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas politiskajām konsultācijām

Vakar, 15. maijā, Berlīnē notika Latvijas un Vācijas ikgadējās politiskās konsultācijas abu valstu ārlietu ministriju valsts sekretāru līmenī, kurās piedalījās Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un Vācijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Ginters Ploigers (Dr. Gūnter Pleuger).

Tikšanās laikā pārrunāti Eiropas Savienības (ES) un NATO paplašināšanās, kā arī reģionālās sadarbības jautājumi. Vācija atzinīgi vērtē Latvijas līdzšinējo veikumu iestāšanās ES sarunu procesā, uzskatot par reālu Latvijas gatavību pabeigt sarunas līdz 2002. gada beigām. Vācu puse atbalsta Latvijas un citu kandidātvalstu gatavību aktīvi iesaistīties diskusijā par Eiropas nākotni.

Valsts sekretāri apmainījās ar viedokļiem par NATO paplašināšanos. M. Riekstiņš akcentēja īpašo nozīmi, kāda būtu piešķirama Baltijas valstu uzaicināšanai dalībai aliansē 2002. gadā Prāgas sammitā, un atzīmēja tā pozitīvo ieguldījumu drošības situācijas nodrošināšanā reģionā.

Valsts sekretāri pārrunāja darba kārtību šā gada 12. septembrī Rīgā plānotajām Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru politiskajām konsultācijām.

Ārpus konsultācijām M. Riekstiņš tikās ar Vācijas Bundestāga delegācijas vadītāju NATO Parlamentārajā asamblejā Markusu Mekelu (Markus Meckel). Vizītes laikā vēl paredzētas tikšanās ar Bavārijas federālās zemes Eiropas lietu ministru Reinholdu Bokletu (Reinhold Bocklet) un arī ar politisko fondu pārstāvjiem. Vakar vakarā M. Riekstiņš uzstājās ar referātu un piedalījās diskusijās Berlīnes Eiropas akadēmijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!