• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par privātpersonu veselības apdrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju augstākās izglītības sistēmā

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par privātpersonu veselības apdrošināšanu

Saeimas Pieprasījumu komisijas deputāti 20.janvārī, pārrunājot situāciju veselības apdrošināšanas jomā, pauda sašutumu, ka patlaban privātpersonām individuāli iegūt veselības apdrošināšanu praktiski nav iespējams.

Veselības apdrošināšanas jautājumā visu izsaka konjunktūra – šo apdrošināšanas pakalpojumu apdrošināšanas sabiedrības nodrošina tikai tajā gadījumā, ja tas ir izdevīgi un nes peļņu, pauda komisijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Komisijā izskanēja viedoklis, ka izveidojusies situācija ir nepieņemama un lielai daļai sabiedrības diskriminējoša.

Deputāti noskaidroja, ka aizvadītajā gadā 90 procenti apdrošināšanas sabiedrības klientu bija juridiskas personas un privātpersonu veselības apdrošināšanu nodrošināja tikai atsevišķas firmas, tostarp “RSK apdrošināšana AS” (RSK), kuras likvidāciju šonedēļ atbalstījusi Rīgas dome.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) prezidents Juris Dumpis deputātiem skaidroja, ka arī veselības apdrošināšana nav sociāla funkcija, bet gan apdrošināšanas veids. Ja veselības apdrošināšana nes zaudējumus, apdrošināšanas sabiedrības ir spiestas pārskatīt savu pakalpojumu klāstu, uzsvēra J.Dumpis. Aizvadītā gada pirmajos trīs ceturkšņos visām apdrošināšanas sabiedrībām zaudējumi no veselības apdrošināšanas sasniedza 10 miljonus, ko veido gan izmaksātā atlīdzība, gan administrācijas izmaksas, skaidroja LAA pārstāvji.

Arī valsts iestāžu atteikums apdrošināt savus darbiniekus devis triecienu apdrošināšanas sabiedrībām. Tā rezultātā uzņēmumi bija spiesti lauzt līgumus
un atmaksāt prēmijas, atzina LAA pārstāvji.

Asociācijas prezidents deputātiem pauda pārliecību, ka līdz ar RSK likvidāciju uzņēmējdarbības vidē parādīsies jauna niša un vairākas apdrošināšanas sabiedrības nākotnē varētu piedāvāt arī privātpersonu apdrošināšanu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!