• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu Latvijas Republikas Zemessardzes likumu

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 19.janvārī konceptuāli atbalstīja grozījumus Publisko iepirkumu likumā, paredzot mainīt kārtību pretendentu informēšanai par konkursa rezultātiem un sūdzību izskatīšanu. Vienlaikus komisijas deputāti vienojās uz otro lasījumu likumprojektu papildināt ar prasību valsts un pašvaldību iepirkumos ņemt vērā par darbiniekiem nomaksāto sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu apmēru.

“Šobrīd iepirkuma procedūrās nereti konkurētspējīgāki ir tie uzņēmēji, kuri algas maksā aploksnēs vai ir noteikuši neadekvāti zemu atalgojumu. Lai to novērstu, būtu jānosaka, ka par darbiniekiem veiktās sociālās iemaksas ir viens no pretendentu atsijāšanas kritērijiem,” skaidroja komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Lai varētu startēt valsts un pašvaldību iepirkumos, uzņēmumam saviem darbiniekiem būtu jāmaksā vismaz 70 procenti no darba ņēmēju vidējiem darba ienākumiem konkrētajā reģionā. Par šādu slieksni vienojušās visas iesaistītās puses, kas strādāja Finanšu ministrijas darba grupā, komisiju informēja Finanšu ministrijas pārstāvis Mārtiņš Brencis. Komisijas deputāti ieteica šo normu papildināt ar nosacījumu, ka uzņēmuma darbinieku vidējie ienākumi nedrīkst būs zemāki par valstī noteikto minimālo darba algu.

Likumprojekts “Grozījumi Publisko iepirkumu likumā” trīs lasījumos jāskata Saeimā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!