• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Piedaloties Karoga dienas atzīmēšanā Skrundā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Piedaloties Londonas konferencē par Afganistānu

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Piedaloties Karoga dienas atzīmēšanā Skrundā

Pieminot 1919.gada 29.janvāra notikumus, kad pulkveža Oskara Kalpaka vadītais bataljons atbrīvoja Skrundu no lieliniekiem un izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru, kas noteica atbrīvošanas cīņu turpmāko gaitu, 29.janvārī Skrundā tika svinēta Karoga diena.

Karoga dienas pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Skrundas pilsētas domes, Latvijas Nacionālo karavīru biedrības, Latviešu virsnieku apvienības un Latvijas Kara muzeja pārstāvji, Skrundas iedzīvotāji, skolēni, zemessargi, karavīri, jaunsargi.

Atceroties vēstures notikumus, aizsardzības ministrs aicināja neaizmirst tos, kuri gādā par mūsu drošību. “Tāpat kā savulaik Ventas krastos, arī šodien mūsu karavīriem Afganistānā pār galvām stindz lodes. Arī šodien mūsu karavīri Afganistānā katru dienu sāk ar pienākumu un ticību savai uzvarai,” teica I.Lieģis.

Aizsardzības ministrs aicināja atcerēties mūsu karavīrus, kuri nes pasaulē Latvijas vārdu un rūpējas, lai mūsu valsts karogs plīvotu lepni un ar Dieva svētību. Aizsardzības ministrs Imants Lieģis norādīja, ka 1919.gada 29.janvāra Skrundas kauja ir viņam personīgi nozīmīga, jo tajā kopā ar Kalpaka bataljonu cīnījās viņa vectēvs.

Zemessardzes komandieris pulkvedis Juris Zeibārts savā uzrunā uzsvēra, ka tas, kas no mums tiek prasīts, ir pārvarēt šīsdienas grūtības ar pienākuma apziņu un apņēmību, savukārt Kalpaka bataljona karavīri apzinājās, ka kaujas iznākumam ir dzīvības cena.

1919.gada 29.janvārī pēc Kalpaka bataljona izcīnītās uzvaras pār Skrundu lepni plīvoja sarkanbaltsarkanais karogs. Atceroties šo nozīmīgo uzvaru, Skrundā katru gadu 29.janvārī tiek svinēta Karoga diena.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!