• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Valsts zemes dienesta pārraudzības maiņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārrunājot izglītības kvalitātes jautājumus

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Valsts zemes dienesta pārraudzības maiņu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, tieslietu ministrs Mareks Segliņš un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 26.janvārī konceptuāli vienojās par nepieciešamību nodot Valsts zemes dienestu (VZD) Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) pārraudzībā.

VZD pārraudzības maiņa novērsīs kompetences pārklāšanos zemes politikas jautājumos. RAPLM kopš 2006.gada ir atbildīga par zemes politikas izstrādi, savukārt VZD darbība ir cieši saistīta ar zemes politikas īstenošanu.

Ne mazāk svarīgi ir pilnveidot sadarbību starp VZD un pašvaldībām, kas ne tikai nodrošinās finanšu un administratīvo resursu ekonomiju, bet arī veicinās iedzīvotājiem ērtu piekļuvi ar zemes izmantošanu saistītiem valsts pakalpojumiem un samazinās birokrātisko slogu uzņēmējiem.

RAPLM uzskata, ka VZD ir liels potenciāls un arī pieredze klientu apkalpošanā, ko, ņemot vērā VZD struktūrvienību teritoriālo izvietojumu, varētu izmantot racionālāk, piemēram, vienas pieturas aģentūru principu ieviešanā un pārvaldes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā pašvaldībās. Par vienas pieturas aģentūru izveidi ir atbildīga RAPLM, un jau šogad ir plānots uzsākt pilotprojektus vairākās pašvaldībās.

Šajā kontekstā aktuāls ir arī jautājums par telpisko datu informācijas sistēmu savietojamību, lai ar nekustamajiem īpašumiem saistītā informācija no dažādām datubāzēm būtu ērti lietojama.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!