• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par pensiju izmaksu, sākot ar 1.februāri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par piekrastes telpiskās attīstības pamatnostādnēm

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par pensiju izmaksu, sākot ar 1.februāri

No 2010.gada 1.februāra pensijas bez ierobežojumiem saņem strādājošie un nestrādājošie vecuma pensijas saņēmēji, kā arī tie izdienas pensijas saņēmēji, kuriem pensijas maksā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Tāpat ar 1.februāri ierobežojumi (10% apmērā) atcelti arī tiem pensionāriem, kuriem līdz 2009.gada 30.jūnijam vecuma pensija piešķirta priekšlaikus. Viņiem jau februārī pensiju izmaksās līdzšinējā jeb 80% apmērā no piešķirtās pensijas.

Neizmaksāto pensijas daļu par laiku no 2009.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 31.janvārim šie pensionāri saņems atpakaļ aprīlī.

Atgādinām, ka līdz 2009.gada 1.jūlijam priekšlaicīgā vecuma pensija tika izmaksāta 80% apmērā no piešķirtās vecuma pensijas. Pēc 1.jūlija tiem pensionāriem, kuri līdz 2009.gada 30.jūnijam pensionējušies priekšlaikus, piešķirtās vecuma pensijas apmēru samazināja par 10%. Tādējādi no 2009.gada 1.jūlija pensiju izmaksāja 70% apmērā no piešķirtās vecuma pensijas.

Tā kā Satversmes tiesas spriedums attiecas tikai uz iepriekšminētajiem gadījumiem, bet ierobežojumi pensiju izmaksai personām, kuras pensijā devušās priekšlaikus pēc 2009.gada 1.jūlija, noteikti likumā “Par valsts pensijām”, tad šīs personas turpina saņemt gan pensiju, gan piemaksu 50% apmērā.

Atgādinām, ja persona ir pensionējusies priekšlaikus, tad līdz vispārējā pensionēšanās vecuma sasniegšanai (62 gadiem) priekšlaikus piešķirtās vecuma pensijas izmaksu pārtrauc laikā, kad persona strādā (t.i., ieguvusi darba ņēmēja vai pašnodarbinātas personas statusu).

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!