• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieprasot informāciju par autobusu iepirkumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieprasot Valsts kancelejas vadības paskaidrojumu

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieprasot informāciju par autobusu iepirkumu

Saistībā ar skolēnu autobusu piegādes pašvaldībām izsludināto iepirkumu (2009.gada 23.decembrī) Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 1.februārī parakstīja rezolūciju reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam un finanšu ministram Einaram Repšem, ar kuru līdz 8.februārim uzdod sniegt papildinformāciju par šā iepirkuma sagatavošanu, norisi, pretendentiem noteiktajām prasībām un tehniskajiem parametriem, kas var būtiski ierobežot iespējamo piedāvājumu dažādību.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram jāsniedz informācija par skolēnu autobusu iepirkuma sagatavošanas gaitu, ieskaitot informāciju par ekspertiem, ar kuriem notikušas konsultācijas, sagatavojot tehnisko specifikāciju; par Šveices partneru sniegtajiem atzinumiem par iepirkuma dokumentāciju; par pašvaldībām, kuras ir sniegušas informāciju par prasībām skolēnu autobusiem; par iecerēto autobusu tehniskās apkopes pakalpojumu sniegšanas vietu noteikšanas un autobusu servisa līguma īpatnībām, kā arī autobusu tehniskās ekspluatācijas izmaksu faktora ievērošanu, pieņemot lēmumu par konkursa uzvarētāju; par nepieciešamību konkursa nolikumā noteikt specifiskas prasības, piemēram, prasību par pieturvietas bremzi, prasību par piekares veidu, nepamatoti augstu prasību par motora minimālo jaudu, tilpumu un minimālo degvielas tilpnes tilpumu, prasību par riteņu izmēru un citiem tehniskiem parametriem, sertificēšanu CSDD, kas būtiski ierobežo iespējamo piedāvājumu dažādību.

Papildus Ministru prezidents E.Zalānam lūdz noskaidrot, kura amatpersona, kad, kā uzdevumā un kāpēc veica izmaiņas sākotnēja iepirkuma iecerē tās pirmajā redakcijā un kāda ir iepirkuma dokumentācijas izmaiņu argumentācija. Tāpat premjers lūdz sniegt priekšlikumus turpmākajai rīcībai, lai izvairītos no tādu prasību iekļaušanas, kuru izpilde iespējama vien dažiem pretendentiem, ievērojami sašaurinot potenciālo pretendentu loku.

Iepirkuma vērtējums par skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām līdz 8.februārim tiks sniegts arī no Iepirkumu uzraudzības biroja puses.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!