• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 17. septembra noteikumi Nr. 353 "Kārtība, kādā noformējami dokumenti darbībām ar bīstamajiem atkritumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1996., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr.354

Noteikumi par valsts atbalstu eksporta un importa garantēšanā un finansēšanā

Vēl šajā numurā

24.09.1996., Nr. 159

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 353

Pieņemts: 17.09.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.353

Rīgā 1996.gada 17.septembrī (prot. nr. 46 5.§)

Kārtība, kādā noformējami dokumenti darbībām ar bīstamajiem atkritumiem

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā noformējami dokumenti darbībām ar bīstamajiem atkritumiem.

II. Paziņojuma par darbībām ar bīstamajiem atkritumiem aizpildīšana

2. Lai saskaņā ar likuma "Par bīstamajiem atkritumiem" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 14./15.nr.) III nodaļu saņemtu atļauju darbībām ar bīstamajiem atkritumiem vai bīstamo atkritumu transportēšanas atļauju, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) paziņojumi par darbībām ar bīstamajiem atkritumiem (turpmāk tekstā - "paziņojums") tiek izskatīti tajā pašvaldībā, kuras teritorijā tiks veiktas darbības ar bīstamajiem atkritumiem, un attiecīgajā reģionālajā vides pārvaldē.

3. Juridiskās personas, kuras veic vai ir paredzējušas veikt darbības ar bīstamajiem atkritumiem, par katru bīstamo atkritumu veidu iesniedz atsevišķu paziņojumu.

4. Paziņojuma veidlapa (1.pielikums) aizpildāma trijos oriģināleksemplāros. Viens eksemplārs iesniedzams attiecīgajā pašvaldībā, otrs eksemplārs iesniedzams reģionālajā vides pārvaldē, trešais eksemplārs paliek pie paziņojuma iesniedzēja.

5. Paziņojums ir derīgs līdz attiecīgā kalendāra gada beigām. Par paziņojuma aizpildīšanu atbildīgā persona ar savu parakstu apliecina, ka dokumentā norādītā informācija ir patiesa.

6. Atļaujas darbībām ar bīstamajiem atkritumiem izdevējam ir tiesības pieprasīt no paziņojuma iesniedzēja papildu informāciju, kas nepieciešama minētās atļaujas izsniegšanai.

7. Par nepatiesu ziņu sniegšanu, par ziņu sagrozīšanu, par nepamatotu atteikšanos sniegt ziņas, kā arī par attiecīgo kontroles institūciju (vides aizsardzības u.c. institūciju) norādījumu nepildīšanu paredzēta atbildība likumos noteiktajā kārtībā.

III. Atļaujas darbībām ar bīstamajiem atkritumiem aizpildīšana un izsniegšana

8. Atļauju darbībām ar bīstamajiem atkritumiem (turpmāk tekstā - "atļauja"), pamatojoties uz attiecīgās reģionālās vides pārvaldes atzinumu, izsniedz tā pašvaldība, kuras teritorijā tiks veiktas minētās darbības.

9. Atļaujas veidlapa (2.pielikums) aizpildāma trijos oriģināleksemplāros. Viens eksemplārs izsniedzams attiecīgā paziņojuma iesniedzējam, otrs eksemplārs nosūtāms attiecīgajai reģionālajai vides pārvaldei, un trešais eksemplārs paliek tajā pašvaldībā, kura ir izsniegusi atļauju.

10. Ja juridiskā persona, kas veic darbības ar bīstamajiem atkritumiem, ir reorganizēta vai likvidēta vai ir mainījušies tehnoloģiskie procesi, vai notikušas pārmaiņas darbībās ar bīstamajiem atkritumiem, turpmākajai darbībai jāsaņem jauna atļauja.

11. Saskaņā ar šo noteikumu 10.punktu vai ja netiek ievērotas kontroles institūciju noteiktās prasības, atļaujas izsniedzējs tiesību aktos noteiktajā kārtībā ir tiesīgs atļauju anulēt.

12. Pašvaldības lēmums par atļaujas izsniegšanu ir saskaņojams ar attiecīgo reģionālo vides pārvaldi. Reģionālā vides pārvalde savu atzinumu sniedz ne vēlāk kā trīs nedēļu laikā. Pēc reģionālās vides pārvaldes atzinuma saņemšanas pašvaldība pieņem attiecīgu lēmumu.

IV. Bīstamo atkritumu transportēšanas atļaujas aizpildīšana

13. Lai Latvijas Republikas teritorijā transportētu bīstamos atkritumus, jāsaņem bīstamo atkritumu transportēšanas atļauja (turpmāk tekstā - "transportēšanas atļauja"), kuru izsniedz reģionālā vides pārvalde pēc transportorganizācijas juridiskās adreses vai Vides valsts inspekcija, ja transportēšanas maršruts šķērso vairākus reģionus.

14. Paziņojumu transportēšanas atļaujas saņemšanai iesniedz juridiskās personas, kuras:

14.1. veic darbības ar bīstamajiem atkritumiem un kuru rīcībā ir atbilstoši transportlīdzekļi;

14.2. nodarbosies ar bīstamo atkritumu pārvadājumiem.

15. Transportēšanas atļaujas veidlapa (3.pielikums) aizpildāma divos oriģināleksemplāros. Viens eksemplārs izsniedzams attiecīgā paziņojuma iesniedzējam, otrs eksemplārs atrodas reģionālajā vides pārvaldē, kura ir izsniegusi transportēšanas atļauju.

16. Transportēšanas atļauja ir paredzēta bīstamo atkritumu pārvadājumiem tikai Latvijas Republikas teritorijā. Atļaujas bīstamo atkritumu tranzītam cauri Latvijas Republikas teritorijai izsniedz Vides valsts inspekcija.

17. Transportēšanas atļaujas derīguma termiņu nosaka uz laiku, kas nepārsniedz divpadsmit mēnešus no minētās atļaujas izdošanas dienas.

18. Lai saņemtu atļauju bīstamo atkritumu transportēšanai ar autotransportu, jāiesniedz šādi dokumenti, kas noformēti atbilstoši Pagaidu instrukcijas bīstamo kravu pārvadājumiem ar autotransportu (turpmāk tekstā - "instrukcija"; apstiprināta ar Satiksmes ministrijas 1994.gada 20.oktobra pavēli nr.203 - Latvijas Vēstnesis, 1995, 9.nr.) prasībām:

18.1. Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta vai Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes izsniegta atļauja - ja bīstamie atkritumi satur instrukcijas 2.pielikumā minētās vielas;

18.2. Aizsardzības ministrijas izsniegta atļauja - ja atkritumi satur instrukcijā minētās 1.bīstamības klases vielas;

18.3. pārvadājuma maršruta lapa;

18.4. sertifikāts par to, ka ar attiecīgo transportlīdzekli ir pieļaujama bīstamo kravu pārvadāšana;

18.5. konkrētās bīstamās kravas pārvadāšanas drošības noteikumi;

18.6. avārijas kartīte;

18.7. autovadītāja apliecība bīstamo kravu pārvadājumiem.

19. Prasības bīstamo atkritumu transportēšanai ar citiem transporta veidiem nosaka Ministru kabinets.

20. Par bīstamo atkritumu transportēšanu bez transportēšanas atļaujas paredzēta atbildība likumos un citos tiesību aktos noteiktajā kārtībā.

V. Bīstamo atkritumu reģistrācijas kartes aizpildīšana

21. Bīstamo atkritumu reģistrācijas karte (4.pielikums) aizpildāma vienā oriģināleksemplārā un piecās kopijās. Bīstamo atkritumu reģistrācijas karte (turpmāk tekstā - "reģistrācijas karte") tiek izgatavota un tipogrāfiski iespiesta kā oriģināla veidlapa ar piecām kopiju veidlapām.

22. Bīstamo atkritumu nosūtītājs (uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), organizācija vai iestāde) aizpilda attiecīgās sadaļas reģistrācijas kartes oriģināleksemplārā un saglabā pirmo kopiju, otro kopiju nosūta attiecīgajai reģionālajai vides pārvaldei, trešo kopiju - bīstamo atkritumu apsaimniekošanas institūcijai (turpmāk tekstā - "apsaimniekošanas institūcija").

23. Transportorganizācija saņem reģistrācijas karti kopā ar transportējamo bīstamo atkritumu kravu. Transportorganizācija aizpilda attiecīgo reģistrācijas kartes oriģināleksemplāra sadaļu un saglabā ceturto kopiju.

24. Bīstamo atkritumu saņēmējs (uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kurā tiek uzglabāta vai pārstrādāta konkrētā bīstamo atkritumu krava) pēc kravas saņemšanas un reģistrēšanas aizpilda attiecīgo oriģināleksemplāra sadaļu un nosūta piekto kopiju apsaimniekošanas institūcijai. Reģistrācijas kartes oriģināls tiek uzglabāts pie bīstamo atkritumu saņēmēja.

25. Bīstamo atkritumu kravu pārsūtīšana no vienas atkritumu uzglabāšanas vai pārstrādes vietas uz citu bez reģistrācijas kartes aizpildīšanas ir aizliegta.

26. Par reģistrācijas kartē sniegtās informācijas pareizību reģistrācijas kartes aizpildītāji ir atbildīgi saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu un citiem tiesību aktiem.

VI. Noslēguma jautājumi

27. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija:

27.1. nodrošina attiecīgo dokumentu veidlapu izgatavošanu saskaņā ar šo noteikumu 1., 2. un 3.pielikumu un izsniegšanu pašvaldībām;

27.2. līdz specializētas bīstamo atkritumu apsaimniekošanas institūcijas izveidošanai nodrošina reģistrācijas kartes veidlapu izgatavošanu un izsniegšanu uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), organizācijām un iestādēm, kas nosūta bīstamos atkritumus uzglabāšanai vai pārstrādei.

Ministru prezidents A.Šķēle

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!