• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par valsts apmaksātu veselības aprūpi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2010., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar gada balvas "Zelta čiekurs" laureātiem

Vēl šajā numurā

03.02.2010., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par valsts apmaksātu veselības aprūpi

“Konstruktīva pieeja un patiesa vēlme palīdzēt saviem iedzīvotājiem raksturo pašvaldību sociālo dienestu vadītāju jautājumus, kuri tiek saņemti Veselības ministrijā,” norāda veselības ministre Baiba Rozentāle. “Pašvaldības ir ieinteresētas iedzīvotājiem nodrošināt valsts apmaksātu veselības aprūpi. Vēlos pateikties ikvienam pašvaldību un sociālajiem darbiniekam, kurš meklē risinājumus un ir gatavs strādāt iedzīvotāju labā, nevis kritizē un mēģina atrast attaisnojumus nedarīšanai.

Atgādinām, ka no pacientu iemaksām pilnā apmērā ir atbrīvoti iedzīvotāji un viņu ģimenes locekļi, kuru ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 120 latus mēnesī. Lai pacientiem nodrošinātu lielāku medikamentu pieejamību un mazinātu birokrātiskos šķēršļus, atcelts nosacījums, kas paredzēja trūcīgajām personām līdzmaksājumu par kompensējamajiem medikamentiem – 50 latus gada laikā. Savukārt iedzīvotājiem, kuru ienākumi ir līdz 150 latiem mēnesī, tiks segtas pacienta iemaksas 50% apmērā un līdzmaksājums par vienā stacionēšanās reizē veiktu ķirurģisku operāciju nepārsniegs 15 latus.

Lai saņemtu valsts apmaksātu veselības aprūpi, iedzīvotājiem, dodoties pie ārsta vai ārstējoties slimnīcā, būs jāuzrāda pašvaldību sociālo dienestu izsniegta izziņa, kas apliecina attiecīgo personas ienākumu līmeni.

Tāpat noteikumi paredz, ka Veselības norēķinu centrs atmaksās trūcīgajām personām izdevumus par kompensējamajiem medikamentiem par šā gada janvāri.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!