• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas stabilizāciju un izaugsmes atjaunošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomiskās attīstības perspektīvām

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas stabilizāciju un izaugsmes atjaunošanu

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija 27.janvārī, vērtējot Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas uzdevumu izpildi, atzina, ka atbildīgo ministriju pieeja veicamajiem uzdevumiem parasti ir formāla.

Atbildīgo amatpersonu sniegtā informācija nesniedz vispusīgu priekšstatu par aizvadītajā gadā paveikto, secināja komisijas deputāti. Valsts kontroliere Inguna Sudraba uzsvēra, ka atsevišķu tiesību aktu grozījumu pieņemšana nevar kļūt par pašmērķi. Tas ir tikai līdzeklis rezultātu sasniegšanai, atzina I.Sudraba.

Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis deputātiem gan skaidroja, ka valdības paveiktais ir devis rezultātus un straujā ekonomiskā lejupslīde ir aiz muguras. Par to liecinot gan starpbanku un valsts parādzīmju likmju samazināšanās, gan arī 2010.gada budžeta pieņemšana, kas bijis pozitīvs signāls kredītreitingu aģentūrām. Tāpat Finanšu ministrijas pārstāvis norādīja, ka šogad sagaidāms būtisks eksporta un uzņēmēju konfidences līmeņa pieaugums.

Saeimas deputāti kritiski vērtēja arī Latvijas Hipotēku bankas kreditēšanas politiku un norādīja, ka nereti no uzņēmējiem tiek saņemtas sūdzības par bankas kūtrumu kredītu izsniegšanā. Saeimas komisija uzdeva Finanšu ministrijai līdz 3.februārim komisijai sniegt informāciju par Hipotēku bankas izsniegto kredītu apmēru uzņēmējdarbības veicināšanai pēdējā pusgada laikā.

Lai vērtētu valdības paveikto ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas veicināšanā, kā arī Latvijas stratēģiskās attīstības plāna projektu 2009.–2013.gadam, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija uz sēdi 3.februārī aicinās Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, ekonomikas ministru Arti Kamparu, finanšu ministru Einaru Repši un labklājības ministru Uldi Auguli.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!