• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Enerģijas gala patēriņa efektivitātes likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204666

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Enerģijas gala patēriņa efektivitātes likumu

28.janvārī Saeima trešajā, galīgajā lasījumā pieņēma Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavoto likumprojektu “Enerģijas gala patēriņa efektivitātes likums”.

Likuma mērķis ir nodrošināt enerģijas gala patēriņa efektivitātes un energoefektivitātes pakalpojumu veicināšanu, tai skaitā energopakalpojumu tirgus attīstību. Likums nodrošinās valsts energoefektivitātes rīcības plānu izstrādi un ieviešanu.

Likuma prasības attiecas uz energopakalpojumu sniegšanu, enerģijas tirgošanu, sadales sistēmu darbību, enerģijas gala patēriņu.

Ieviešot likumu, energoresursi tiks izmantoti efektīvāk. Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu rezultātā saruks kurināmā patēriņš, līdz ar to atmosfērā samazināsies siltumnīcefekta gāzu izmešu daudzums, norāda likumprojekta autori.

Likums paredz, ka valsts enerģijas ietaupījumu mērķi noteiks Ekonomikas ministrija. Mērķa sasniegšanai tiks izstrādātas programmas un noteikti praktiski energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi katrā no enerģijas gala patēriņa sektoriem – mājsaimniecības, rūpniecības, pakalpojumu, lauksaimniecības, transporta un sabiedriskajā sektorā.

Likuma īstenošanā būtiska loma būs valsts un pašvaldību sektoram, kam ar savu paraugu būs jāveicina energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošana.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!