• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par palīdzību Haiti zemestrīcē cietušajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ienākumu nodokļa nomaksas sasaisti ar veselības aprūpi

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par palīdzību Haiti zemestrīcē cietušajiem

2010.gada 12.janvārī Haiti skāra 7,3 balles spēcīga zemestrīce, kuras rezultātā tika nopostīti apmēram 90% no valsts galvaspilsētas Portoprensas, iznīcinot praktiski visu infrastruktūru, t.sk. valdības ēkas.

Lai palīdzētu pārvarēt zemestrīces radītās sekas, dažādu pasaules valstu un starptautisko organizāciju kopējā sniegtā palīdzība ir apmēram 2,2 miljardi ASV dolāru.

Eiropas Savienības atbalsts

Eiropas Savienības kopējais atbalsts zemestrīcē cietušajai Haiti ir vairāk nekā 212,6 miljoni eiro. Eiropas Komisija šim mērķim atvēlējusi 30 miljonus eiro, t.sk. 3 miljonus tūlītējai palīdzībai Haiti (24 stundu laikā pēc zemestrīces), 8 miljonus līdzšinējo palīdzības projektu turpināšanai un 19 miljonus citām ārkārtas vajadzībām.

ES dalībvalstis sniedza ne tikai apjomīgu humāno palīdzību, bet arī uz Haiti nosūtīja 12 meklēšanas un glābšanas vienības (440 cilvēkus un suņus), izvietoja divas lauku slimnīcas, piecus augsta nodrošinājuma medicīniskās palīdzības punktus, nodrošinot 38 mediķu brigāžu un sešu ūdens attīrīšanas vienību darbu, kā arī sniedza citu veidu pirmo palīdzību.

Ņemot vērā sarežģīto humāno situāciju, valstī joprojām aktuāla ir cilvēku apgāde ar pirmās nepieciešamības lietām – teltīm (ar tām šobrīd nodrošināti ir apmēram 30% iedzīvotāju), pārtiku, ūdeni, higiēnas un medicīnas precēm u.c. Lai varētu plānot atbalstu valsts ātrākai rekonstrukcijai un infrastruktūras atjaunošanai, februāra sākumā uz Haiti dosies Eiropas Komisijas izpētes misija.

Latvijas atbalsts

18.janvārī Latvijas valdība lēma par 15 000 eiro piešķiršanu palīdzības sniegšanai Haiti zemestrīcē cietušajiem. Piešķirtie līdzekļi pārskaitīti Apvienoto Nāciju Organizācijas Centrālajam ārkārtējās palīdzības fondam, ar kura starpniecību tiek koordinēta finansiālās palīdzības sniegšana Haiti iedzīvotājiem. Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja arī pašiem atbalstīt Haiti zemestrīcē cietušos ar Latvijas Sarkanā Krusta starpniecību, kas ir atvēris ziedojumu kontu palīdzībai Haiti zemestrīces upuriem. Ziedojuma konts: Latvijas Sarkanais Krusts, AS “Swedbanka”, HABALV22, konta Nr. LV28HABA0140J04577004 (ar norādi Haiti) vai zvanot pa ziedojumu tālruni: 90006880 (viena zvana ziedojuma summa – viens lats).

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!