• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien visiem! Šodien mēs ar premjeru pārrunājām pirmām kārtām nodarbinātības jautājumu Latvijā: kas tiek darīts, lai valdības lēmumi, kas jau ir pieņemti vai kuriem pieņemšanas termiņš ir tuvākajā laikā, tiktu īstenoti, ko valdība plāno darīt, lai mazajās un vidējās uzņēmējdarbības stimulus visi zinātu, apzinātos, uzņēmēji kļūtu drosmīgāki, ja cilvēki līdz šim nav bijuši uzņēmēji, par tādiem kļūtu. Tas ir ļoti svarīgs jautājums, jo darba vietu radīšana ir tas jautājums, kas būs aktuāls katru nedēļu un katru mēnesi līdz tam brīdim, kamēr bezdarbs sāks samazināties.

Es informēju premjeru par saviem iespaidiem Pasaules ekonomikas forumā Davosā, par to, kādas ir tendences šobrīd pasaulē gan krīzes analīzē, gan prognozēs. Jāsaka, ka prognozes ir ļoti tiešas – šogad lielās valstis, kas stimulē savas ekonomikas ar lieliem deficītiem, tādus arī tos saglabās. Jābūt ļoti uzmanīgiem, jo pirmie pozitīvie asni, kas ir pasaulē, tomēr ir ļoti trausli. Tāpat arī bezdarba tēma bija viena no aktuālākajām, un ir prognozes, ka arī lielajās, attīstītajās valstīs bezdarbs mazināsies ļoti, ļoti lēni. Tā ka faktiski gan Latvijas, gan arī globālās problēmas ir līdzīgas. Pozitīvi ir tas, ka Latvijas tēls pasaulē sāk uzlaboties tieši tādēļ, ka Latvijas valdība tomēr ir spējusi pirmo gadu šajā ekonomikas atveseļošanas programmā beigt veiksmīgi.

Tas principā ir viss, ko es jums varētu teikt par mūsu plašo sarunu. Esam atvērti jūsu jautājumiem.

Jautājums: Prezidenta kungs, sakiet, lūdzu, vai jums ir skaidrs, kā tiek piemērots dienesta auto nodoklis, un vai jums tas ir jāmaksā, vai jūs to maksāsit?

V.Zatlers: Šim jautājumam ir divas daļas. Vai visiem ir skaidrs, kā šis nodoklis darbosies? Man nav skaidrs, droši vien lielākajai daļai iedzīvotāju nav skaidrs, kā darbosies šis nodoklis. Konkrēti par mani personīgi – es esmu viena no trim personām valstī, kuru apsargā 24 stundas diennaktī. Līdz ar to arī operatīvais transports, ar kuru es pārvietojos, ir man un maniem apsargiem 24 stundas diennaktī. Man pašam ir skaidrs, bet plašāk, es domāju, nevienam nav skaidrs.

Jautājums: Kā ir ar braukšanu uz Maskavu? Kāda ir tagad situācija? Vai jūs brauksit, nebrauksit, vai lēmums ir pieņemts?

V.Zatlers: Mana pozīcija jau vairākkārt ir pausta, tā ir ļoti skaidra un noteikta. Es par savu lēmumu paziņošu februāra beigās. Tas būs lēmums ar visiem argumentiem. Pacietieties līdz februāra beigām!

Jautājums: Muižnieces kundze pēc tikšanās ar jums skaidri un gaiši pateica, ka grozījumi Krimināllikumā, kas paredz cietumsodu par partiju finansēšanas pārkāpumiem, ir jāpārstrādā. Valdībā vakar pieņēma grozījumus likumā, kas paredz partijas finansēt no valsts budžeta. Vai jums nav bažu, ka atkal šāds likumprojekts pirms vēlēšanām iestrēgs Saeimas gaiteņos?

V.Zatlers: Mūsu valstī ir pieejami pietiekami daudz juridisko ekspertu, kas varētu veikt šā likumprojekta analīzi un novērtējumu, un, ja kaut kas ķeras, vienalga, vai tas ir valdībā, vai Saeimā, iesaku vērsties pie juridiskajiem ekspertiem, kas var dot ļoti objektīvu, profesionālu atzinumu par šiem likumprojektiem. Kamēr tas ir politiķu ziņā, traktēšana var būt dažāda – kvalitatīvs un nekvalitatīvs. Kas tad ir kvalitatīvs? Pajautāsim ekspertiem, viņi atbildēs, kas ir kvalitatīvs un kas nav.

Jautājums: Es tomēr vēlreiz gribētu jautāt par braukšanu uz Maskavu uz Uzvaras dienas svinībām – kāpēc jums nepieciešams tik ilgs laiks lēmuma pieņemšanai un vai jums, līdzīgi kā ārlietu ministram Mārim Riekstiņam, nešķiet, ka šī situācija ar ielūgumu šajā gadījumā ir divdomīga?

V.Zatlers: Ja ir divdomīga situācija, nekad nevajag steigties, ar saviem lēmumiem, un es ieteiktu arī Mārim Riekstiņam, pirms viņš kaut ko runā publiski, papriekšu uzzināt manas domas.


Valsts prezidenta preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 2010.gada 3.februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!