• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību lietu pārvaldes Rīcības plāna izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.1996., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas pavēle nr.69

Par ierobežojumiem piedalīties uzņēmējdarbības pārvaldē

Vēl šajā numurā

26.07.1996., Nr. 126

PAR DOKUMENTU

Veids: protokols

Pieņemts: 18.07.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Darba apspriedes protokols



1996.gada 18.jūlijā plkst. 11.00



Par pašvaldību lietu pārvaldes Rīcības plāna izpildi



Apspriedē piedalās: Andris Šķēle — Ministru prezidents; Gundars Bērziņš - Ministru prezidenta padomnieks; Inga Krūmiņa — Ministru kabineta padomniece pašvaldību darba jautājumos; Ernests Jurkāns — īpašu uzdevumu ministrs pašvaldību lietās; Andis Rukmanis — Pašvaldību lietu pārvaldes direktors; Andris Krūms — Pašvaldību lietu pārvaldes direktora vietnieks.

Apzspriež: īpašu uzdevumu ministra pašvaldību lietās E.Jurkāna iesniegto Pašvaldību lietu pārvaldes Rīcības plāna jauno redakciju un informāciju par to, ka Rīcības plānā līdz šā gada augustam paredzētos pasākumus Pašvaldību lietu pārvalde ir izpildījusi.

Ministru prezidents Pašvaldību lietu pārvaldei izvirza turpmākos uzdevumus:

1. Saņemt no Latvijas pašvaldību savienības atkārtotu iesniegumu par nepieciešamību deleģēt pašvaldībām tiesības noteikt dzīvojamās telpas īres maksu un sagatavot likumprojektu "Grozījumi likumā "Par dzīvojami telpu īri'", kurā paredzēt, ka dzīvojamās telpas īres maksu nosaka pašvaldības dome (padome) un īres maksas grozīšana iespējama, par to brīdinot īrnieku ne mazāk kā vienu gadu iepriekš.

Sagatavoto likumprojektu iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā Satversmes 81.panta kārtībā līdz 31.jū1ijam.

2.  Līdz 25.jūlijam kopīgi ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju  un Ekonomikas ministriju sagatavot grozījumus attiecīgajos likumos, lai dotu pašvaldībām tiesības izveidot dzīvojamo telpu aprites fondu.

Sagatavotos likumprojektus iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā Satversmes 81.panta kārtībā līdz 31.jūlijam.

3. Līdz 25.jūlijam kopīgi ar Finansu ministriju izstrādāt grozījumus attiecīgajos likumos un nepieciešamības gadījumā ari likumā "Par pašvaldību budžetiem", paredzot, ka no 1997.gada ikviena pašvaldība veido pilnu gada pārskatu ar visa pašvaldības īpašuma novērtēšanu un, ja pašvaldības īpašuma vērtība ir lielāka par 1 miljonu, tad pašvaldības darbības pilnu revīziju veic auditorfirmas (pasaules pirmā sešnieka), ja mazāka par 1 miljonu — zvērināts revidents.

4. Tā kā 1997.gada 9.martā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās tiks vēlētas tikai pagastu padomes un pilsētu domes, sagatavot nepieciešamos grozījumus attiecīgajos normatīvajos aktos.

Īpašu uzdevumu ministram pašvaldību lielās E.Jurkānam iesniegt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai attiecīgus priekšlikumus uz 2.1asījumu likumprojektam "Grozījumi likumā "Pagastu padomes, pilsētas domes un rajona padomes vēlēšanu likums"".

5. 1996.gada septembrī iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumu "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu".

6. Līdz 25.jūlijam kopīgi ar Tieslietu ministriju sagatavot grozījumus attiecīgajos likumos, paredzot, ka tām pašvaldībām, kuras 6 mēnešu laikā pabeigs zemes reformu, valsts nodod 50% no valstij piekritīgām zemēm un daļu no valsts meža.

Sagatavoto likumprojektu iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā Satversmes 81 .panta kārtībā līdz 31 .jūlijam.

7. Līdz nākamajai tikšanās reizei izstrādāt priekšlikumus optimālai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas struktūrai.



Protokolē — Inga Krūmiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!