• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: Atklājot Eiropas gadu cīņai ar nabadzību un sociālo atstumtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2010., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.02.2010., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs: Atklājot Eiropas gadu cīņai ar nabadzību un sociālo atstumtību

Atklājot Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību (2010) Latvijā, labklājības ministrs Uldis Augulis un labas gribas vēstnieki 3.februārī parakstīja vienošanos par sadarbību dalībai Eiropas gada aktivitātēs.

“Pēdējā gada laikā vārdu “nabadzība” dzirdam aizvien biežāk. Taču nedz sociālā atstumtība, nedz nabadzība nav kāds no dabas izrietošs stāvoklis vai iedzimta īpašība. Tās ir sekas. Arī Latvija, neskatoties uz ierobežoto finansiālā atbalsta iespēju šim gadam, ir apņēmusies vērst visu iesaistīto pušu uzmanību uz valstī pastāvošo nabadzību un sociālo atstumtību, kā arī nodrošināt sabiedrības iesaistīšanos un līdzdarbību cilvēku, kuri cieš trūkumu un kuri ir mazāk aizsargāti sociālā riska situācijā, problēmu risināšanā,” norādīja labklājības ministrs Uldis Augulis.

Savu vēlmi iesaistīties nabadzības un sociālās atstumtības tematikai veltītā gada aktivitātēs un pieņemt labas gribas vēstnieka godu apliecinājuši uzņēmējs Normunds Skauģis, žurnāliste Daina Jāņkalne, Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs Valdis Nagobads, mūziķis Rihards Bērziņš, sportists Aigars Apinis, zinātniece Pārsla Eglīte, ārsts Hosams Abu Meri, “Sustento” vadītāja Gunta Anča un uzņēmēja Vija Ancāne.

Eiropas gada (2010) ietvaros labas gribas vēstnieki ar sabiedrību dalīsies savā personīgajā pieredzē un viedokļos, kā arī līdzdarbosies informācijas sniegšanā un gada tematikas aktualizēšanā.

Savukārt Labklājības ministrija sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām šā gada laikā īstenos tādas aktivitātes kā reģionālo semināru, apaļā galda diskusiju, tematisko dienu sociālajos dienestos, nevalstiskajās organizācijās, bibliotēkās un citur rīkošanu, labo prakses piemēru popularizēšanu, informatīvas kampaņas rīkošanu u.c.

Kā viens no praktiskiem un plašam cilvēku lokam paredzētiem atbalsta instrumentiem šajā gadā būs elektroniskas datubāzes jeb resursu kartes izveide. Apkopotā informācija gan valsts, gan reģionu, gan novadu griezumā ļaus cilvēkiem vienkopus saņemt informāciju pamatvajadzību apmierināšanai, tostarp par valsts institūciju un nevalstisko organizāciju piedāvātajiem pakalpojumiem un iespējām, par vienreizējiem atbalsta pasākumiem, pirmās nepieciešamības lietu nodrošinājumu – pajumti, pārtiku, apģērbu, veselības aprūpi u.c.

Eiropas gada pasākumu plāna izstrādē un īstenošanā iesaistījušās tādas organizācijas kā Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls, Eiropas kustība Latvijā, Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienība, Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija “Sustento”, Latvijas Sarkanais Krusts un Latvijas Lauku forums.

Tāpat visa gada garumā dažādos pasākumos un aktivitātēs iesaistīties tiks aicināts ikviens interesents, kā arī jebkura organizācija ir aicināta piedalīties, organizējot aktivitātes, kas sekmētu Eiropas gada mērķu sasniegšanu un saliedētu sabiedrību sociālo jautājumu risināšanā.

Atgādinām, ka Eiropas gada (2010) mērķis ir mobilizēt iedzīvotājus, organizācijas, pašvaldības un valsts institūcijas aktīvai rīcībai, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotāju vajadzības krīzes situācijā. Tāpat arī dalīties pieredzē un zināšanās, nodrošināt informāciju par tiesībām un iespējām ikvienam, jo īpaši atzīt to personu tiesības uz cilvēka cienīgu dzīvi, kuri dzīvo trūkumā un ir sociāli atstumti.

Joprojām vairāk nekā 79 miljoni Eiropas Savienības iedzīvotāju ir pakļauti nabadzības riskam. Tie ir 16% no kopējā Eiropas iedzīvotāju skaita. Latvijā nabadzības riskam ir pakļauti 26% Latvijas iedzīvotāju, kas ir augstākais rādītājs starp visām ES dalībvalstīm.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!