• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - tiekoties ar Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2001., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas vēstniece akreditējas Ungārijā

Vēl šajā numurā

17.05.2001., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem

Vakar, 16.maijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pārstāvjiem, kā arī ar finansu, izglītības un zinātnes, labklājības un zemkopības ministriem, lai izskatītu LDDK ierosinājumus, pārskatot budžeta programmas, kas Ekonomikas ministrijā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā nodarbojas ar reģionālās attīstības jautājumiem, kā arī būvniecības stratēģijas realizāciju. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī LDDK veiktā profesionālās izglītības analīze un ierosinājumi. Ministri nolēma izstrādāt un noteikt vienotu kārtību profesionālās izglītības mācību iestāžu komplektēšanai, atbilstoši darba tirgus prasībām nosakot valsts pasūtījumu profesionālajā izglītībā. Ministri vienojās, ka minētā kārtība varētu sākt darboties ne ātrāk kā ar 2002./2003.mācību gadu.

Sarunu dalībnieki secināja, ka LDDK atbalsta valdības lēmumu konsolidēt īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātā institūcijas un budžeta līdzekļus, kas vairākās ministrijās šobrīd tiek tērēti reģionālajai attīstībai.

LDDK nav konstatējusi līdzekļu nelietderīgu izmantošanu ne minētajās budžeta programmās, ne to administrējošajās institūcijās. Tāpat arī LDDK īpaši pozitīvi novērtējusi Reģionālā fonda darbību Ekonomikas ministrijā, kā arī būvniecības stratēģijas realizāciju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Sarunas gaitā ministri vienojās pārskatīt valsts budžeta dotācijas piešķiršanu atsevišķām budžeta programmām, atzīstot, ka nepieciešams palielināt to efektivitāti, piesaistot arī citus, tai skaitā pašvaldību finansu resursus.

Tika panākta vienošanās, ka Izglītības un zinātnes ministrijai sadarbībā ar tām ministrijām, kuru pārziņā ir profesionālās izglītības iestādes, jāiesniedz koncepcija par profesionālās izglītības jomas administrēšanu.

Tikšanās gaitā Ministru prezidents izteica atzinību LDDK par veikto darbu un lūdza turpināt budžeta programmu caurlūkošanu, īpaši aicinot koncentrēt uzmanību uz neracionāliem budžeta izdevumiem, kurus varētu izlietot racionālāk.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!