• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Naturalizācijas pārvaldes pārņemšanas gaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par neatliekamās medicīniskās palīdzības sazvanīšanu

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Naturalizācijas pārvaldes pārņemšanas gaitu

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti 3.februārī, tiekoties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieka vietnieku Jāni Citskovski, pārrunāja Naturalizācijas pārvaldes likvidēšanas gaitu un ar pilsonības iegūšanu un zaudēšanu saistīto funkciju pārņemšanu.

“Naturalizācijas pārvaldes pārņemšanai jānotiek tādā veidā, lai nodrošinātu naturalizācijas procesa nepārtrauktību un nepazeminātu pakalpojuma kvalitāti,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Pēteris Tabūns.

J.Citskovskis informēja, ka pēc Naturalizācijas pārvaldes reorganizācijas naturalizācijas procesu varēs kārtot jebkurā no 30 PMLP nodaļām un tas uzlabos pakalpojuma pieejamību.

Deputāti noskaidroja, ka Naturalizācijas pārvaldes pārveides process noslēgsies 1.martā un saskaņā ar valdības rīkojumu PMLP pārņems 24 no šobrīd esošajām 69 amata vietām. J.Citskovskis skaidroja, ka tie darbinieki, kuru tiešie darba pienākumi saistīti ar pilsonības iegūšanas procesu un eksāmenu organizēšanu, turpinās darbu PMLP struktūrvienībā, kas arī turpmāk sauksies Naturalizācijas pārvalde.

“Vienīgais, ko cilvēki izjutīs līdz ar pārvaldes likvidēšanu, būs adreses maiņa,” apgalvoja PMLP priekšnieka vietnieks. Atbrīvojot esošās Naturalizācijas pārvaldes telpas, tiks ietaupīti budžeta līdzekļi, un PMLP telpas tiks pielāgotas eksāmenu norisei. Viņš piebilda, ka, piemēram, Daugavpils eksaminācijas telpas tiks aprīkotas ar videonovērošanu, kas šobrīd nav izdarīts.

Deputāti uzzināja, ka par šīm izmaiņām februāra beigās un marta sākumā PMLP plāno organizēt sabiedrības informēšanas kampaņu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!