• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO valstu aizsardzības ministru tikšanos Stambulā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204868

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO valstu aizsardzības ministru tikšanos Stambulā

5.februārī aizsardzības ministrs Imants Lieģis Stambulā notiekošās NATO valstu aizsardzības ministru tikšanās laikā klātesošos informēja par Latvijas apņemšanos nākamo gadu laikā nodrošināt 390 Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību NATO Reaģēšanas spēkos (NRF).

Uzrunājot sanāksmes dalībniekus, I.Lieģis uzsvēra: “Esmu gandarīts par iespēju apliecināt mūsu apņemšanos kopīgi ar sabiedrotajiem būt gatavībā reaģēt uz jebkuriem drošības riskiem, ar kuriem alianse varētu sastapties.” Aizsardzības ministrs norādīja, ka Latvija arī turpmāk pildīs savas saistības un turpinās starptautiskās drošības stiprināšanas pasākumus operācijā Afganistānā. Lēmums par Latvijas karavīru gatavību dalībai nākamajā NRF plānošanas ciklā ir balstīts uz aprēķiniem par pieejamo finansējumu nākamo gadu laikā, kā arī NBS spējām sagatavot un apmācīt karavīrus dalībai NRF dežūrās. Patlaban NRF dežūrā atrodas trīs NBS karavīri.

Sanāksmes ietvaros NATO ministri apsprieda arī situāciju Kosovā un Afganistānā, kā arī alianses budžeta plānošanu un infrastruktūras veidošanas prioritātes.

5.februārī aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar Polijas aizsardzības ministru Bogdanu Kliču.

Abu valstu ministri pārrunāja Latvijas un Polijas sadarbību aizsardzības jautājumos, kā arī reģionālās drošības aktualitātes. Ministri apsprieda iespējas Latvijas un Polijas bruņotajiem spēkiem kopā ar citu alianses dalībvalstu militārajām vienībām rīkot reģionālas militārās mācības, lai sekmētu kolektīvās aizsardzības pasākumus, vienotu militāro vienību vadību un komandējošā personāla saskaņotu rīcību operāciju ietvaros.

I.Lieģis informēja Polijas aizsardzības ministru par šogad Latvijā plānoto militāro mācību sagatavošanu, kā arī iepazīstināja ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku struktūras reformas rezultātiem.

B.Kličs uzaicināja I.Lieģi ierasties vizītē Polijā, lai iepazītos ar šīs valsts bruņoto spēku attīstību, kā arī Polijas vadīto Eiropas Savienības Kaujas grupu, kuras sastāvā patlaban dien arī 66 Latvijas bruņoto spēku karavīri.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!