• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NVO iesaisti valsts pārvaldē un ES fondu apguvē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204874

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 8.februārī

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NVO iesaisti valsts pārvaldē un ES fondu apguvē

Finanšu ministrija, saredzot iespējas veicināt ES fondu apguvi, nevalstisko organizāciju (NVO) iesaisti valsts pārvaldes darbībā un valsts atteikšanos no neraksturīgām funkcijām, ir aicinājusi ministrijas izstrādāt piedāvājumu paplašināt no ES fondiem finansējamo aktivitāšu loku, kurās saņēmēji līdztekus valsts pārvaldes institūcijām varētu būt arī NVO.

Finanšu ministrijas ziņojums par nozaru ministriju redzējumu tika prezentēts NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes sēdē, un tika panākta vienošanās, ka valsts pārvaldes funkciju audita ietvaros un Reformu vadības grupas darbībā tiks pievērsta īpaša uzmanība iespējai ciešāk sadarboties ar NVO.

Finanšu ministrija uzskata, ka ir būtiski laikā, kad notiek valsts pārvaldes reformas un valsts budžeta fiskālā konsolidācija, veicināt valsts pārvaldes neraksturīgo funkciju deleģēšanu privātajam sektoram, tai skaitā NVO, veidojot principu “nauda seko funkcijai”. Ministrija cer, ka NVO un MK memoranda padomes sēdē uzsāktā diskusija turpināsies valdībā valsts pārvaldes funkciju audita un nākamo gadu budžeta veidošanas kontekstā.

Pašlaik NVO līdzdalība ES fondu ieviešanā tiek nodrošināta kā dalība projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriju publiskajā apspriešanā; dalība ES fondu uzraudzības komitejā; partnerība aktivitāšu īstenošanas ietvaros, kā arī regulāra ES fondu aktualitāšu izskatīšana NVO Memoranda padomē. NVO ir iespēja pieteikties kā finansējuma saņēmējiem ES fondu projektu īstenošanai 14 ES fondu aktivitātēs.

Finanšu ministrija aicināja nozaru ministrijas izvērtēt iespēju atsevišķu, ar nozares politikas īstenošanu saistītu uzdevumu veikšanu nodot biedrībām un nodibinājumiem, kā arī izvērtēt iespēju veikt grozījumus ES struktūrfondu aktivitāšu īstenošanas nosacījumos, definējot biedrības un nodibinājumus kā finansējuma saņēmējus. Uzrunātās nozaru ministrijas norādīja, ka pašlaik tās funkcijas, kuras bija iespējams deleģēt nevalstiskajam sektoram, jau ir nodotas NVO.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!