• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 8.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 4.februārī

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 8.februārī

EM: Par ierosinājumu piešķirt uz eksportu orientētas ražošanas attīstībai 80 miljonus latu

Ministru kabineta komiteja 8.februārī atbalstīja ekonomikas ministra Arta Kampara ierosinājumu piešķirt uz eksportu orientētas ražošanas attīstībai 80 miljonus latu no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzfinansējuma. Pēc ministra aplēsēm, 8.februārī pieņemtais lēmums nozīmē, ka kopā ar privāto finansējumu ekonomikā tuvākajos gados tiks iepludināti nepilni 200 miljoni latu.

“Pēdējo mēnešu notikumi ir skaidri apliecinājuši makroekonomikas speciālistu prognozes, ka Latvijas ekonomikas ātrākas atveseļošanās galvenais dzinulis būs eksports. Esmu gandarīts par šodien valdības komitejas sēdē pieņemto lēmumu, kas nozīmē reālu atbalstu uz eksportu orientētas ražošanas attīstībai un līdz ar to visai Latvijas ekonomikai,” uzsver A.Kampars.

Galalēmums par finansējuma piešķiršanu eksporta atbalstam jāpieņem valdības sēdē 9.februārī.

Ministrs paskaidroja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā no 2009.gada 7.augusta līdz 2009.gada 9.novembrim pieņēma uzņēmēju investīciju projektu pieteikumus, lai pretendētu uz līdzfinansējuma saņemšanu no grantu programmas “Augstas pievienotās vērtības investīcijas”, kura tiek finansēta no ES struktūrfondiem. Programmā kopējais pieejamais finansējums pašlaik ir 35,3 miljoni latu.

Taču LIAA no uzņēmējiem saņēma daudz vairāk piedāvājumu par ievērojami lielāku finansējuma apjomu, nekā ir atvēlēts programmā.

Tā kā daudzi iesniegtie projekti atbilst programmas kritērijiem un ir orientēti uz eksportspējīgas ražošanas attīstību, Ekonomikas ministrija piedāvā uz programmu “Augstas pievienotās vērtības investīcijas” novirzīt citai LIAA administrētai programmai “Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde” paredzētos līdzekļus 45 miljonu latu vērtībā, tādējādi palielinot programmas kopējo finansējumu līdz 80 miljoniem latu.

Jāatzīmē, ka programma “Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde” nepaliks bez finansējuma – uz šo programmu iecerēts novirzīt ES fondu finansējumu no programmas “Pļaviņu HES rezerves pārgāžņu izveide” 22,8 miljonu latu vērtībā, jo šīs programmas īstenošana uz nenoteiktu laiku tiek atlikta.

LIAA administrēto programmu “Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde” iecerēts atvērt 2010.gada otrajā pusē.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

RAPLM: Par prasībām sociālo pakalpojumu sniedzējiem atbilstoši budžetā paredzētajiem finanšu līdzekļiem

8.februārī Ministru kabineta komitejā tika izskatīti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātie grozījumi noteikumos “Prasības sociālo pakalpojumu sniedzējiem”, kas līdz 2012.gadam paredz vairāku noteikto prasību atvieglojumus sociālo pakalpojumu sniedzējiem atbilstoši pašvaldību budžetā paredzētajiem finanšu līdzekļiem.

Izstrādātie grozījumi noteikumos atvieglos prasības sociālo pakalpojumu sniedzējiem, paredzot, ka līdz 2012.gadam sociālo dienestu darbiniekiem, kuri strādā ar klientiem, kā arī krīzes tālruņa un uzticības tālruņa darbiniekiem un brīvprātīgajiem iepriekš noteiktās obligātās apmācības, kvalifikācijas celšana un psiholoģiskais un izglītojošais atbalsts tiks sniegts atbilstoši pašvaldībai pieejamajiem finanšu līdzekļiem.

Tāpat grozījumi atļaus pašvaldības sociālajā dienestā līdz 2012.gadam nodarbināt mazāku darbinieku skaitu, nekā iepriekš noteikts, ja pašvaldības budžetā nav pietiekamu finanšu līdzekļu.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos ļaus sociālo pakalpojumu sniedzējiem iekārtot grupu māju (dzīvokli), kā arī pusceļa māju atbilstoši sociālo pakalpojumu sniedzēju iespējām, vienlaikus nodrošinot klientiem pamatvajadzības. Tas nozīmē, ka sociālo pakalpojumu sniedzējiem būs izvēles iespējas, piemēram, elektriskās cepeškrāsns un plīts vietā nodrošināt klientus ar gāzes plīti un cepeškrāsni, dušas vietā ierīkot vannu, skapja traukiem un virtuves piederumiem vietā novietot cita veida mēbeles minēto priekšmetu glabāšanai.

RAPLM izstrādātie grozījumi noteikumos vēl jāapstiprina valdībā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!