• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pašvaldību savienība: Par kompensāciju izmaksu operativitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauku atbalsta dienests: Par 2009.gadā iesniegto atbalsta pieteikumu galamaksājumiem

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pašvaldību savienība: Par kompensāciju izmaksu operativitāti

5.februārī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis pateicās Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim un Finanšu ministrijai (FM) par operatīvo rīcību, reaģējot uz LPS vēstuli, kurā LPS aicināja pēc iespējas ātrāk izmaksāt pašvaldībām kompensāciju sakarā ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa janvāra plāna neizpildi.

2.februārī LPS nosūtīja Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim vēstuli, aicinot kompensēt pašvaldībām iedzīvotāju ienākuma nodokļa janvāra plāna neizpildi.

“Lūdzam steidzami risināt jautājumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozes neizpildes kompensācijas piešķiršanu pašvaldībām, lai tām būtu nepieciešamie finanšu līdzekļi pašvaldību funkciju veikšanai, tai skaitā izglītības iestāžu darbības nodrošināšanai un sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniegšanai. Jāatzīmē, ka janvārī iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir vienīgais nozīmīgais pašvaldību ieņēmumu avots,” teikts LPS vēstulē Ministru prezidentam.

Reaģējot uz LPS vēstuli, FM 5.februārī ir nosūtījusi Ministru kabinetam (MK) priekšlikumu kompensēt pašvaldībām iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) neizpildi janvārī, kopumā tam atvēlot 9,48 miljonus latu. Finanšu ministrija (FM) ir aicinājusi iekļaut šo jautājumu valdības 9.februāra sēdes darba kārtībā, lai pašvaldībām maksimāli ātri būtu pieejami šie finanšu līdzekļi.

Dace Zvirbule, LPS padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!