• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas Hipotēku un zemes bankas pārveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2010., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par IKP rādītājiem 2009.gada ceturtajā ceturksnī

Vēl šajā numurā

10.02.2010., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas Hipotēku un zemes bankas pārveidi

2009.gada 24.novembrī Ministru kabinets (MK) apstiprināja koncepciju par Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku banka) pārveidi par attīstības banku. Koncepcijā analizēti divi attīstības institūcijas izveides modeļi – pirmais modelis paredz attīstības banku veidot uz Hipotēku bankas bāzes; otrais – jaunas valsts atbalsta institūcijas (iestādes, nodibinājuma) izveidi, bankai turpinot komercaktivitātes.

Finanšu ministrija (FM) uzsver, ka valdība par piemērotāko atzina variantu, kurā attīstības banka pakāpeniski līdz 2013.gada 31.decembrim tiek veidota uz Hipotēku bankas bāzes. Jāatzīmē, ka FM darba kārtībā nav apskatīts plašsaziņas līdzekļos minētais variants, kas paredzētu Hipotēku bankas sadalīšanu trīs daļās. Tāpat darba kārtībā nav jautājuma par Hipotēku bankas pārdošanu.

Šobrīd norit darbs pie Hipotēku bankas pārveides plāna sagatavošanas, lai konkretizētu apstiprinātās koncepcijas ieviešanu. Pirms minētās koncepcijas pieņemšanas, lemjot par attīstības bankas veidošanas variantiem, tika izskatīti vairāki varianti. Darba grupas priekšlikumus valdībai sagatavos līdz maijam.

Bankas pakāpeniskās pārveides procesā Hipotēku bankas darbība vēl vairāk tiks fokusēta uz tautsaimniecībai būtiskiem virzieniem – mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) finansēšanu, uzņēmējdarbības uzsākšanas veicināšanu, infrastruktūras attīstīšanu un citiem nacionālās attīstības projektiem MK apstiprinātu programmu ietvaros, papildinot komercbanku sniegto pakalpojumu klāstu.

Nozīmīgākās 2010.gadā realizējamās mērķprogrammas ir šādas: biznesa uzsācēju atbalsta programma “Atbalsts uzņēmējdarbības un pašnodarbinātības uzsākšanai”, MVU mikrokreditēšanas programma, komersantu konkurētspējas uzlabošanas programma. Tuvākajā laikā tiks arī sākta jauna programma – MVU izaugsmes aizdevumu programma, kura tiks realizēta saskaņā ar MK noteikumiem par aizdevumiem mikrokomersantu, kā arī mazo un vidējo komersantu un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!