• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par IKP rādītājiem 2009.gada 4.ceturksnī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2010., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par kredītreitingu aģentūras "Moody’s" ziņojumu par Latviju

Vēl šajā numurā

11.02.2010., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par IKP rādītājiem 2009.gada 4.ceturksnī

Vairāki rādītāji, kas raksturo IKP apjomu 2009.gada 4.ceturksnī, salīdzinot ar 3.ceturksni, ir uzlabojušies. Piemēram, eksporta pieaugums, ražošanas apjomu palielināšanās un ražotāju konfidences uzlabošanās liecina, ka Latvijas ekonomiskā situācija ir stabilizējusies un pakāpeniski sāks uzlaboties. Tas liecina, ka valdības ekonomiskā politika – pārorientēšanās no iekšējā patēriņa uz eksportu – ir bijusi pareiza un sāk dot pirmos augļus. Eksports ir kļuvis par Latvijas ekonomikas galveno dzinējspēku.

Protams, šie pozitīvie rādītāji vēl neliecina par pilnasinīgu ekonomikas atveseļošanos. Eksporta pieaugums pagaidām vēl nekompensē iekšējā pieprasījuma samazinājumu.

Tomēr Ekonomikas ministrijas speciālistu aprēķini rāda, ka, saglabājoties labvēlīgai situācijai ārējos tirgos un pieaugot eksporta apjomiem, kā arī valdībai turpinot sāktās strukturālās reformas gan tautsaimniecībā, gan valsts pārvaldē, šogad ekonomikas atveseļošanās turpināsies un pirmo pieaugumu pret iepriekšējo periodu tā piedzīvos šā gada 3. vai 4.ceturksnī.

Valdības un mana kā ekonomikas ministra prioritāte ir atbalsts eksportam, norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars. Par to liecina, piemēram, 9.februārī valdībā pieņemtais lēmums atbalstīt Ekonomikas ministrijas ierosinājumu piešķirt uz eksportu orientētas ražošanas attīstībai 80 miljonus latu no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzfinansējuma.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!