• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienības izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2010., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā Eiropas Komisijas sastāva apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

11.02.2010., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienības izveidošanu

4.februārī veselības ministre Baiba Rozentāle tikās ar Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienības valdes priekšsēdētāju Mudīti Jacēviču un valdes locekli Irēnu Sprudzāni, lai pārrunātu veselības aprūpes sniegšanu iedzīvotājiem pēc slimnīcu apvienības izveides.

25.janvārī slimnīcu apvienība ir reģistrēta Komercreģistrā, un šobrīd katrā slimnīcā noteikts, kāds ārstniecības profils un izmeklējumi tiek sniegti. Slimnīcās iespējams saņemt gan neatliekamo medicīnisko palīdzību, tāpat var veikt ambulatoros izmeklējumus un ārstēties dienas stacionārā.

Veselības ministre Baiba Rozentāle norāda: “Pragmatiska attieksme pret strukturālajām reformām veselības aprūpē un īstas sadarbības veidošana raksturo Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienības izveidi. Šī pirmā apvienība var kalpot par paraugu citām slimnīcām, kuras veido apvienību, kā strādājot kopīga mērķa labā – nodrošināt kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi – iespējams vienoties par turpmāko darba organizāciju.”

Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienības veidošana kā pirmā tika pieteikta vasaras vidū, kad valdībā tika pieņemts lēmums par būtisku diennakts neatliekamās palīdzības slimnīcu skaita samazināšanu.

Ierobežotā veselības aprūpes budžeta dēļ slimnīcu apvienību veidošana ļaus racionāli izmantot ārstēšanai paredzētos finanšu līdzekļus, ļaujot apvienībām sadalīt sniegto pakalpojumu klāstu atbilstoši iestāžu tehnoloģiskajam un ārstu speciālistu nodrošinājumam, tādējādi nodrošinot pacientiem nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus iespējami augstākajā kvalitātē.

Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam paredzēts no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem novirzīt sešus miljonus latu kā papildu atbalstu slimnīcu apvienībā ietilpstošo ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstībai. Paredzēts, ka katra apvienībā ietilpstošā slimnīca varēs pretendēt uz finansējuma apmēru līdz 500 tūkstošiem latu.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!