• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par valsts apmaksātu veselības aprūpi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2010., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Somijā, Helsinkos

Vēl šajā numurā

11.02.2010., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par valsts apmaksātu veselības aprūpi

“Līdzšinējā pieredze politikā liecina, ka diskusijas par ideālas sistēmas izveidi var būt bezgalīgas un bez jūtama rezultāta. Mans uzdevums kā veselības ministrei bija izveidot tādu atbalsta pasākumu sistēmu veselības aprūpes saņemšanai iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem, lai tā funkcionētu nekavējoties. Iespējams, esošo atbalsta pasākumu sistēmu laika gaitā varēs uzlabot, bet oponentiem kā dadzis acī ir tas, ka tā jau šobrīd strādā un iedzīvotāji var saņemt valsts apmaksātu veselības aprūpi,” norādīja veselības ministre Baiba Rozentāle pēc Latvijas Pašvaldību savienības paziņojuma, ka pašvaldību sociālie dienesti tiek apgrūtināti ar izziņu izsniegšanu. “Uzskatu, ka šis ir laiks, kad jārīkojas izlēmīgi un atbalsts iedzīvotājiem jāsniedz nekavējoties. Pēc tāda principa strādā arī Veselības ministrija. Iepriekšējās dienās saņēmām daudzu pašvaldību un sociālo dienestu vadītāju telefona zvanus, kuros tika pausts gandarījums, ka valsts finansēta veselības aprūpe iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem ir realitāte, nevis miglaina nākotnes vīzija.”

Veselības ministre norāda, ka pašreizējā sistēma, kad nepieciešama ienākumu līmeni apliecinoša izziņa, ir vienkāršākais un ātrākais veids, kā iedzīvotāji var saņemt valsts apmaksātu veselības aprūpi. Informatīvo datubāzu savietošana, lai ārstniecības iestādē varētu pārliecināties par iedzīvotāju ienākumu līmeni, prasītu ne tikai papildu finanšu līdzekļus, kuri veselības aprūpē nav pieejami, bet arī laiku. Tā rezultātā iedzīvotāji nevarētu saņemt atbalstu veselības aprūpē vēl vismaz vairākus mēnešus.

B.Rozentāle norāda: “Birokrātijas mazināšana veselības aprūpē ir viens no maniem pamata uzstādījumiem. To apliecina arī pagājušajā gadā veiktās strukturālās reformas, kad nozares administratīvo darbinieku skaits tika samazināts vairāk nekā uz pusi. Uzliekot ārstniecības iestādēm par pienākumu veikt pacientiem ienākumu līmeņa pārbaudi, birokrātija veselības aprūpē tikai palielinātos. Esmu pret tādu ierosinājumu.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!