• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par publisku konkursu uz VID vadītāja amatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2010., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Somijā, Helsinkos

Vēl šajā numurā

12.02.2010., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par publisku konkursu uz VID vadītāja amatu

10.februārī finanšu ministrs Einars Repše pieņēmis lēmumu izsludināt publisko konkursu uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu. Ministrs ir parakstījis rīkojumu par VID ģenerāldirektora vērtēšanas komisiju un pretendentu vērtēšanas kritērijiem.

Ņemot vērā, ka bijušais VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns ar Ministru kabineta lēmumu tika pārcelts Finanšu ministrijas departamenta direktora amatā, tiek izsludināts publisks konkurss uz vakanto amatu.

“Jaunajam vadītājam būs jāpārveido VID par servisa institūciju, kas sniegtu profesionālu un konsultatīvu atbalstu iedzīvotājiem nodokļu nomaksas jautājumos, nevis ar represīvām metodēm vērstos pret uzņēmējiem. Represiju funkcijas būtu jārezervē tikai tiem, kas apzināti izvairās no nodokļu nomaksas,” norāda E.Repše.

Komisija pretendentus izvērtēs saskaņā ar likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” un Valsts civildienesta likuma prasībām. Lai izvērtētu pretendentu atbilstību VID ģenerāldirektora amatam, noteikti detalizēti vērtēšanas kritēriji šādās kategorijās: augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība, darba pieredze valsts pārvaldē, pieredze liela kolektīva vadīšanā, kas ir vismaz viens gads, teicamas svešvalodu zināšanas, profesionālās zināšanas par nozares politiku un procesiem, komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija. Priekšrocība tiks dota pretendentiem ar profesionālo darba pieredzi valsts nodokļu administrēšanā.

Konkursa komisijas vadītājs būs finanšu ministrs Einars Repše. Konkursa komisijas sastāvā būs Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne, FM Administrācijas vadītājs Ilgonis Gaugers un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

Saskaņā ar likuma prasībām sludinājums par konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu tiks ievietots laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Pēc sludinājuma publicēšanas laikrakstā pretendenti 14 dienu laikā varēs pieteikties uz vakanto amatu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!