• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par stingrāku sankciju noteikšanu Irānai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2010., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par inflāciju šā gada janvārī

Vēl šajā numurā

12.02.2010., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par stingrāku sankciju noteikšanu Irānai

Ņemot vērā Irānas nesadarbošanos, noraidot Starptautiskās atomenerģijas aģentūras piedāvāto vienošanos par urāna apmaiņu pret kodoldegvielu, kā arī 8.februāra oficiālo paziņojumu par līdz 20% bagātināta urāna ražošanas uzsākšanu, Ārlietu ministrija atbalsta stingrāku sankciju pieņemšanu ANO Drošības padomes ietvaros.

Irānas rīcība rada iespaidu par nevēlēšanos iesaistīties dialogā un veicināt uzticību, tādēļ Ārlietu ministrija pauž cerību, ka ANO Drošības padome, objektīvi novērtējot pašreizējo situāciju, jau tuvākajā laikā vienosies par turpmāko rīcību jaunu sankciju noteikšanai pret Irānu. Ārlietu ministrija tomēr atgādina, ka starptautiskā sabiedrība joprojām ir gatava sadarboties ar Irānu kodolenerģijas izmantošanā civiliem mērķiem.

Vienlaikus Ārlietu ministrija pauž bažas par cilvēktiesību situāciju Irānā, nosodot vardarbīgu opozīcijas atbalstītāju protestu apspiešanu un represijas pret opozīcijas pārstāvjiem, kā arī aicina Irānas varas iestādes atjaunot un respektēt vārda brīvību.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!