• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010. gada 4. februāra sēdes stenogramma (nobeigums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010. gada 4. februāra sēdes stenogramma (nobeigums)

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

Stenogrammas nobeigums. Sākums — Saeimas materiālu 8.laidienā (“LV”, Nr.24, 11.02.2010.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja.

Saeimas Prezidijs ierosina piecu deputātu – Dalbiņa, Muižnieces, Spurdziņa, Kraukļa un Ģīļa – iesniegto likumprojektu “Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija.

Deputāts Andrejs Klementjevs ir pieteicies runāt “par”.

A.Klementjevs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Vispār es skatos no malas – no opozīcijas, kura jau no paša sākuma zināja, ka tas ir Satversmes pārkāpums. “Saskaņas Centrs” jau sen pateica, ka vajag atcelt šos ierobežojumus, izmaksāt visas pensijas. Es pateikšu, ka tie deputāti, kuri piedalās šodien debatēs, toreiz balsoja “par”: viņi atņēma 10 procentus, pēc tam 70 – procentus strādājošiem... Neviens no jums nepateica: “Atvainojiet, cilvēki, ka mēs atņēmām jums naudu!” Ļoti žēl. (No zāles dep. V.A.Krauklis: “Pateicām!”)

Bet tas strīds starp partiju “Jaunais laiks” un Tautas partiju izskatās ļoti interesanti. Katrai ir savi ministri, un katrs ministrs varēja jau janvārī iesniegt mums likumprojektu un atcelt šos ierobežojumus, un cilvēki šodien nedzirdētu smukas runas no tribīnes, bet reāli saņemtu jau šodien pensiju pilnā apmērā. Bet pagaidām “Jaunais laiks” strīdas ar Tautas partiju un reāli pensionārs nesaņem šodien izdienas pensiju pilnā apmērā. Tikai iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzņēmās atbildību un parakstīja šo rīkojumu – izmaksāt pensijas. Taču, man liekas, būs nelikumīgs tas galarezultāts. Bet – labi, tās ir viņas problēmas!

Nu iznāk interesanta situācija. Kamēr Tautas partija un “Jaunais laiks” nevar atrisināt problēmu, kurš no viņiem ir autors, cilvēki reāli nesaņem pensiju. Vecuma pensiju saņēmēji – paldies “Saskaņas Centram” un Satversmes tiesai! – vinnēja tiesas procesā, mēs “izsitām” šo... Jā, “Saskaņas Centrs” kopā ar vēl vienu partiju iesniedza šo pieteikumu, un ir pensijas pilnā apmērā no 1.februāra. Bet izdienas pensijas saņēmēji tik un tā saņems šo “apgriezto” pensiju. Kas tad ir atbildīgs par to? Katrs ministrs, kurš nerūpējas par saviem izdienas pensionāriem un neiesniedza šodien attiecīgus likuma grozījumus.

Man ir ļoti labs priekšlikums. Es atbalstu Dalbiņu: labosim visas kļūdas, kuras pieļāva šī valdība, un labosim šodien arī likumu par ģimenes pabalstiem – turklāt pirms Satversmes tiesas sprieduma labosim! Un izmaksāsim visām māmiņām algas pilnā apmērā! Nu labosim visu! Mēs šonedēļ jau vinnējām Satversmes tiesas procesā jautājumā par Černobiļu. Es jūtu, ka šodien ir tāda situācija, ka tikai Satversmes tiesa un “Saskaņas Centrs” strādā, lai uzlabotu sociālo vidi valstī.

Paldies. Atbalstīsim šos likumprojektus!

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Neviens deputāts nav runājis “pret”.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts “Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” tiek nodots Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai (No zāles dep. V.A.Krauklis: “Tikai Sociālo un darba lietu komisijai!”), nosakot, ka tā ir atbildīgā?

Vai deputāte Barča vēlas runāt par procedūru?

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātei Barčai.

A.Barča (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Es vēlos runāt par procedūru. Aicinu šo likumprojektu, tāpat arī visus pārējos vēl atlikušos nodot tikai Sociālo un darba lietu komisijai, lai tādējādi varētu garantēt, ka vienlaikus visus šos likumprojektus varam iesniegt izskatīšanai pirmajā un turpmākajos lasījumos.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots tikai Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Dalbiņa, Muižnieces, Spurdziņa, Kraukļa un Ģīļa iesniegto likumprojektu “Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā” nodot Ārlietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Tā kā tika jau aicināts nodot tikai Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā, – vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Dalbiņa, Muižnieces, Spurdziņa, Kraukļa un Ģīļa iesniegto likumprojektu “Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā” nodot Juridiskajai komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

Tā kā arī par šo likumprojektu ir izskanējis priekšlikums nodot to tikai Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt to par atbildīgo, vai deputātiem ir iebildumi... Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts tiek nodots Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Dalbiņa, Muižnieces, Spurdziņa, Kraukļa un Ģīļa iesniegto likumprojektu “Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

“Par” ir pieteicies runāt deputāts Aigars Štokenbergs.

A.Štokenbergs (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Godātā sēdes vadītāja! Godātie kolēģi!

Es, protams, runāšu “par” tāpat kā deputāts Klementjevs.

Es biju viens no tiem, kas iesniedza pieteikumu par pensiju lietu. Šī kļūda bija jālabo, un Saeimas Sociālo un darba lietu komisija Aijas Barčas vadībā to jau dara vismaz trīs nedēļas.

Kāpēc es runāju tieši par Prokuroru izdienas pensiju likumu? Tāpēc, ka Saeimai tika iesniegts vēl viens likumprojekts, proti, par valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensijām, kurā deputāts Dalbiņš ir atsaucis savu parakstu, lai gan šajā likumprojektā bija plānots, ka turpmāk tieši Ģenerālprokuratūra izmaksās pensijas šiem visiem cienījamajiem māksliniekiem. Nu, ja kāds te meklē pierādījumus tam, cik profesionāli šie parakstu iesniedzēji ir rīkojušies, tad, lūdzu, palasiet šo likumprojektu, kuru viņi bija spiesti atsaukt un par kuru Silva Bendrāte šeit tik jauki un pamatoti stāstīja, kā šie likumprojekti ir tapuši.

Paldies. Es aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Vai deputāts Dalbiņš ir pieteicies runāt “pret”? Vai par procedūru? Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Dalbiņam.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Es lūdzu šo likumprojektu nenodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, bet gan tikai Sociālo un darba lietu komisijai, lai mēs netraucētu tā virzības tempu.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts “Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā” tiek nodots tikai Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Dalbiņa, Muižnieces, Spurdziņa, Kraukļa un Ģīļa iesniegto likumprojektu “Grozījumi Satversmes aizsardzības biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

Tā kā ir ierosinājums arī šo likumprojektu nodot tikai Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija, vai deputātiem pret to ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Dalbiņa, Kučinska, Leiškalna, Zommeres un Kraukļa iesniegto likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

Arī par šo likumprojektu izskanēja priekšlikums, ka tas būtu nododams tikai Sociālo un darba lietu komisijai kā atbildīgajai komisijai. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai tiek nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Fizisko personu datu aizsardzības likumā” nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Andra Bērziņa (LPP/LC), Dzintara Jaundžeikara, Ineses Šleseres, Anatolija Mackeviča un Ainara Baštika iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Pirms mēs turpinām izskatīt šodienas sēdei apstiprināto darba kārtību, informēju jūs, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis iesniegumu no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja ar lūgumu grozīt šodienas sēdes darba kārtību un iekļaut tajā Saeimas lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta “Par saimnieciskās darbības reglamentēšanu pakalpojumu jomā” (Nr.1641/Lp9) 2.lasījumam līdz 2010.gada 8.februārim”. Vai deputātiem ir iebildumi pret darba kārtības maiņu? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Sākam izskatīt nākamo darba kartības sadaļu – “Par atvaļinājuma piešķiršanu”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu Ingunai Rībenai šā gada 4.februārī! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Atvaļinājums piešķirts.

Sākam izskatīt nākamo sadaļu – “Likumprojektu izskatīšana”.

Pirmais šajā sadaļā ir likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz. Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Labrīt, godātie kolēģi! Skatīsim dokumentu Nr.5461.

Likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” trešajam lasījumam ir saņemti divi... precīzāk runājot, trīs priekšlikumi.

1. – deputāta Agešina priekšlikums. Tas ir tikai daļēji atbalstīts un iekļauts 2.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Uzsākam debates.

Vārds deputātam Jurim Dobelim.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Es pēc tam runāšu arī par 2.priekšlikumu. Bet sākšu ar pirmo. Tas ir ļoti nepatīkams priekšlikums, tas skaidri parāda, uz kuru pusi virzās sabiedrība; es to nosauktu par lienošā antipatriotisma priekšlikumu, jo šajā priekšlikumā ir skaidri parādīta attieksme pret Latvijas Republikas karogu un tā lietošanu. Žēl, ka komisija nav neko citu izdomājusi kā vien to – daļēji to atbalstīt. Protams, es neatbalstīšu ne šo... Bet par nākamo runāšu tad, kad pienāks tā kārta.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Vārds deputātam Pēterim Tabūnam.

P.Tabūns (TB/LNNK frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tā nav lieta “starp citu” un nav mazsvarīga. Tā ir attieksme pret mūsu valsti un tautu daudzviet un no ļoti, ļoti, ļoti daudziem... tā ir nepieņemama, tā mūs uztrauc. Lūk, un tādēļ biedra Agešina priekšlikums... Tas nozīmē – arī “Saskaņas Centra” priekšlikums... Viņu vidū ir tādi, kas šņauc degunu Latvijas karogā. Jā, jā, jā! To jūs ļoti labi zināt!

P.Tabūns.

Un viņi tagad ierosina tikai pateikt “fui” tiem, kuri ignorē Latvijas valsts karogu, un vairāk nekā! Viņiem ir pavisam cits karogs un citi karodziņi, ko viņi sprauž pie žakešu atlokiem, pie mašīnām. Tos karodziņus viņi mīlē. Latvijas karogs viņiem ir nievājams, un šis priekšlikums to pasaka skaidri un gaiši.

Labi, par viņiem varētu nebrīnīties, bet kādēļ... kādēļ atbildīgā komisija piekrīt, ka otrajā lasījumā pieņemto variantu – sodīt šos Latvijas karogu necienošos ar 50 latiem – tagad groza, šo sodu pamazina uz 30 latiem? Kādēļ? Kas ir mainījies?

Dažs teiks: “Nu, ziniet, tantiņa vai onkulis aizmirsa. Ko nu viņiem plēsīs tos 50 latus!” Te jau otrajā lasījumā ir paredzēts, ka arī atkārtotā variantā varēs sodīt tikai ar brīdinājumu. Tie, kuri sodīs, varēs arī ļoti cilvēcīgi paskatīties uz šīm lietām, izejot no konkrētajiem apstākļiem. Bet nedrīkst rīkoties tā, ka mēs pēkšņi samazinām sodu! Šie cilvēki – es atkārtoju! –, kas neciena vai grasās necienīt valsts karogu, ir sodāmi. Un būtu sodāmi ne tikai ar 50 latiem, bet krietni vairāk. Tas mums būtu... To mums derētu iegaumēt atkal un atkal, jo attieksme pret valsti no milzīga skaita šeit esošo cilvēku puses ir vienkārši nepieņemama.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Nākamajam vārds deputātam Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Ievērojot to, ka komisijā es vienīgais balsoju “pret” šo grozījumu, tad, protams, komisijas vārdā ziņojot, es nedrīkstēju savu viedokli teikt, tāpēc pieteicos debatēs.

Vēlos minēt četrus galvenos iemeslus jeb motivācijas, kādēļ šad un tad netiek izkārts valsts karogs.

Pirmais iemesls – un vissāpīgākais! –, kura dēļ visus šos ierosinājumus iesniedzēji ir arī virzījuši, ir tas, ka cilvēks kaut kādu ārkārtēju apstākļu dēļ, arī fizisku trūkumu vai citu ārkārtēju apstākļu dēļ, vienkārši nevar to izdarīt. Ja šāda situācija ir, tad, protams, cilvēks nav jāsoda. Pietiek ar mutvārdu aizrādījumu un ar sarunām par to, ka turpmāk šim cilvēkam kāds nāks palīgā to izdarīt.

Otrs iemesls ir izklaidība vai aizmāršība. Šiem izklaidīgajiem un aizmāršīgajiem, protams, pirmajā reizē būtu izsakāms brīdinājums, bet otrajā reizē – jau uzliekams naudas sods.

Un trešais iemesls ir jau klaja necieņa pret šo valsti – klaja necieņa pret šīs valsts simbolu – karogu. Un, ja jūs rūpīgi izanalizētu, cik ir pirmo, cik ir otro un cik ir trešo, tad jūs redzētu, ka trešo – diemžēl! –nemaz tik maz nav, kuri sistemātiski izrāda necieņu pret valsts svētkiem, pret atceres dienām.

Bet tagad tiek piedāvāts samazināt sodu šiem trešajiem. Kāpēc?

Tāpēc es aicinu neatbalstīt šo priekšlikumu un, protams, iestāties par pirmajiem, atbalstīt viņus. Turklāt pirmos spēs atbalstīt arī profesionāli kārtības policisti un pašvaldību policisti.

Aicinu neatbalstīt šo priekšlikumu. Un arī komisijas formulēto.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Debates slēdzu. Komisijas vārdā, kā es sapratu, nekas piebilstams nav. Tātad mums ir jābalso par 1. – deputāta Agešina priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. – deputāta Valērija Agešina iesniegto priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 21, pret – 41, atturas – 27. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Rasnačs.

Jā, komisijas vairākums atbalstīja šo 2.priekšlikumu, par kuru, kā jau tika minēts, bija visai plašas debates. Un pēc šīm debatēm komisijas vairākums, visiem atbalstot, bet vienam balsojot “pret”, tomēr šo priekšlikumu tika atbalstījis.

Sēdes vadītāja.

Uzsākam debates.

Vārds deputātam Jurim Dobelim.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Es uzskatu, ka diemžēl šāda komisijas rīcība ir nožēlojama. Acīmredzot komisijas deputāti nav padomājuši par to, kādas sekas var būt šādai rīcībai. Tā ir gļēvulīga attieksme, kaut kāda strausa politika. Latvijas Republikas karogs ir viens no valsts simboliem. Un attieksme pret karogu ir tas pats, kas attieksme pret Latvijas Republikas himnu vai pret nopietniem notikumiem Latvijas Republikas vēsturē. Tur nevar būt locīšanās! Tas nav tas gadījums.

Paskatieties, kā tas viss solīti pa solītim ir noticis! Vispirms bija naudas soda uzlikšana līdz 50 latiem. Otrā daļa tika mīkstināta – tika ielikts iekšā vārds “brīdinājums”. Tagad no tiem 50 latiem aiziet līdz 30 latiem. Kāpēc? Kāds ir pamatojums? (No zāles: “Krīze!”) Krīze ir smadzenēs vienam otram – un pamatīga krīze (varētu teikt, pat apkaļķošanās līmenī)! Diemžēl, ja mēs nesaprotam, ka ir brīži, kad ir skaidri jāparāda sava nostādne, kura nedrīkst būt lunkana... Ir runa par mūsu valsts valodu, mūsu valsts vēsturi un mūsu valsts simboliem. Cik jau nav par Latvijas Republikas himnu ķēzījušies visdažādākajos veidos? Mūsu pašu tautieši arī. Tagad mēs beigās pret to karogu sākam izturēties kā pret kaut ko. Mēs jau te vienu reizi ilgi un pamatīgi strīdējāmies par šo jautājumu, varbūt jūs atceraties. Tas jau vispār bija “ģeniāls” ierosinājums – vispār neizkārt, un viss! Un miers! “Būsim patrioti, darīsim ar karogu, ko mēs gribam!” Lūk, un tā ir laikam lietas bēdīgākā puse, ka soli pa solītim mēs aizmirstam, ka nedrīkst atdot nevienu nopietnu pozīciju. Formāla pieeja ir bijusi no komisijas puses, nekas cits vairāk: “Nu ko ta’ nu mēs tā?...”

Ja mēs tagad iedziļināmies tajos brīdinājumos, tad jau tur iznāk vispār brīdinājums pēc brīdinājuma. Galīgajā tekstā tātad – viens brīdinājums... Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, atkal izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu. Tas nozīmē, ka, ja būs trešā reize, tad neviens neliegs atkal izteikt brīdinājumu. Šī lieta pārvēršas par absurdu! Nerunāsim par tādiem gadījumiem, ka, ja ir kāds cilvēks, it īpaši gados, kuram ir grūti izkarināt šo karogu, jo viņam ir kaut kādas problēmas... Es domāju, ka vietējie kārtības sargi to ļoti labi apzinās un no tā problēmu netaisa. Bet šeit ir valsts attieksme. Šeit ir Latvijas Republikas pilsoņu ievēlētā Saeima izrādījusi savu attieksmi.

Un tāpēc es aicinu kolēģus tomēr iedziļināties šajā tekstā un neatbalstīt nekādus mīkstinošus sodus tad, kad runa ir par Latvijas Republikas valsts simboliem un attieksmi pret tiem. Es aicinu neatbalstīt Juridiskās komisijas priekšlikumu. Uzskatu, ka tas ir vispār pilnīgi nevietā un nelaikā, jo nekādi neattiecas uz visu pārējo, kas šeit ir pateikts.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Debates slēdzu. Vai Juridiskās komisijas vārdā ir kas piebilstams?... Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. – Juridiskās komisijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu. Lūdzu rezultātu! Par – 59, pret – 24, atturas – 1. Priekšlikums atbalstīts.

Dz.Rasnačs.

3.priekšlikums ir tehniska rakstura priekšlikums, kuru formulējusi Juridiskā komisija, un tajā ir minēti šā likuma spēkā stāšanās noteikumi.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Es saprotu, ka komisija ir atbalstījusi visus priekšlikumus...

Dz.Rasnačs.

Un tas ir trešais, galīgais, lasījums.

Sēdes vadītāja.

Un mums ir jāatbalsta likumprojekts trešajā, galīgajā, lasījumā.

Tātad – lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – 19, atturas – 2. Likumprojekts pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām””, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāte Baiba Rivža.

B.Rivža (ZZS frakcija).

Godātie kolēģi! Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”.

Grozījumi likumā ir nepieciešami saistībā ar to, ka Ministru kabinets pagājušā gada decembrī ir izdevis rīkojumu par valsts aģentūras “Nacionālais kinocentrs” reorganizāciju. Līdz ar reorganizāciju ir samazinātas arī tā funkcijas, un tagad Nacionālajam kinocentram ir saglabāta šāda funkcija – filmu producētāju un ražotāju reģistrācija. Līdz ar to mēs no likumprojekta 11.panta otrās daļas 35.punkta izslēdzam valsts nodevu par filmu izplatītāju, filmu izplatīšanas vietu un filmu reģistrāciju, vienlaikus saglabājot valsts nodevu par filmu producētāju un ražotāju reģistrāciju. Un to arī komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

B.Rivža.

12.februāris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 12.februāris. Paldies.

B.Rivža.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Standartizācijas likumā”, otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrajam lasījumam ir izskatījusi grozījumu Standartizācijas likumā. Neesam saņēmuši nevienu priekšlikumu, tāpēc atbalstām likumprojektu otrajā lasījumā. Aicinām arī jūs, kolēģi, to atbalstīt!

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Standartizācijas likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

M.Lasmanis.

Ierosinām par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam noteikt 9.februāri.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 9. februāris.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija, izskatot minēto likumprojektu uz otro lasījumu, ir saņēmusi sešus priekšlikumus.

1.priekšlikumu ir formulējis Juridiskais birojs. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

2. – arī Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts un iekļauts 3. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem nav iebildumu pret 2. un 3.priekšlikumu.

Dz.Rasnačs.

4.priekšlikumu finanšu ministra vietā iesniedzis labklājības ministrs Uldis Augulis. Tas ir daļēji atbalstīts un formulēts kā 5. – Juridiskās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem nav iebildumu pret minētajiem priekšlikumiem.

Dz.Rasnačs.

Un vēl 6. – Juridiskā biroja priekšlikums, kurš formulē jautājuma izskatīšanas piekritību.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

Līdz ar to komisija atbalsta šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

Dz.Rasnačs.

Šā gada 11.februāris.

Sēdes vadītāja.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 11.februāris.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par atbilstības novērtēšanu””, otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Mārtiņš Roze.

M.Roze (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu 1489/Lp9 – likumprojektu “Grozījumi likumā “Par atbilstības novērtēšanu””.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja priekšlikumus otrajam lasījumam. Kopumā tādu ir vienpadsmit.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji, ietverot 5. – ekonomikas ministra vietā iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputātiem nav iebildumu pret minētajiem priekšlikumiem.

M.Roze.

6. – ekonomikas ministra vietā iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 8.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

7. – ekonomikas ministra vietā iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 8.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

Un 11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

M.Roze.

Lūdzu kolēģus atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par atbilstības novērtēšanu”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

M.Roze.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 11.februāris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 11.februāris.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Mārtiņš Roze.

M.Roze (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Dokuments Nr.1663/Lp9 – likumprojekts “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā”. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šā gada 28.janvāra sēdē izskatīja iesniegto likumprojektu un atbalsta tā virzīšanu pirmajam lasījumam.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Roze.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 11.februāris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 11.februāris.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Militārā dienesta likumā”, otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamā sēdes vadītāja! Kolēģi! Likumprojekta “Grozījumi Militārā dienesta likumā” otrajam lasījumam tika saņemti divi priekšlikumi un izskatīti komisijas sēdē.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

2. – komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Militārā dienesta likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 19.februāris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 19.februāris. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā”, otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamā sēdes vadītāja! Kolēģi! Likumprojekta “Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā” otrajam lasījumam saņemti trīspadsmit priekšlikumi, kuri izskatīti komisijas sēdē.

1.priekšlikumu iesniedzis deputāts Dalbiņš. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

2. – aizsardzības ministra Imanta Lieģa priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

3. – aizsardzības ministra priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

4. – aizsardzības ministra priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

J.Dalbiņš.

6. – aizsardzības ministra priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

J.Dalbiņš.

7. – aizsardzības ministra priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

8. – aizsardzības ministra priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

9. – aizsardzības ministra priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

10. – aizsardzības ministra priekšlikums. Komisija to atbalsta sava 11.priekšlikuma redakcijā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli par 10. un 11.priekšlikumu.

J.Dalbiņš.

12. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

13. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi otrajam lasījumam izskatīti. Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 19.februāris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 19.februāris.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā”, otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Alberts Krūmiņš.

A.Krūmiņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu “Grozījumi Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” (dokumenta numurs 5470). Otrajam lasījumam saņemti trīsdesmit divi priekšlikumi. Galvenokārt tie ir precizējoši. Un nu konkrēti par pašiem priekšlikumiem.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

2. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Atbalstīts. (No zāles dep. K.Leiškalns: “Bet protams!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

3. – arīdzan deputāta Leiškalna priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

A.Krūmiņš.

9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

A.Krūmiņš.

10. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta

A.Krūmiņš.

11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

12. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

15. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

Arī 16. – Juridiskā biroja priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

17. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

18. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

19. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

20. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

21. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

22. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

23. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

24. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Arī tas tika atbalstīts. (No zāles dep. K.Leiškalns: “Paldies, ziņotāja kungs!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

A.Krūmiņš.

25. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

26. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

Arī 27. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Arīdzan tas tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

28. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

29. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

30. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

31. – deputāta Leiškalna priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

A.Krūmiņš.

32. – finanšu ministra Einara Repšes priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

A.Krūmiņš.

Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti un atbalstīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Krūmiņš.

Paldies deputātiem par darbu. Ja nav iebildumu – 18.februāris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 18.februāris. Paldies.

Pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas – “Lēmumu projektu izskatīšana”.

Lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Grozījums Valsts pārvaldes iekārtas likumā” (Nr.1439/Lp9) trešajam lasījumam”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Grozījums Valsts pārvaldes iekārtas likumā” (Nr.1439/Lp9) trešajam lasījumam”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Lēmuma projekts pieņemts. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš pagarināts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta “Par saimnieciskās darbības reglamentēšanu pakalpojumu jomā” (Nr.1641/Lp9) 2.lasījumam līdz 2010.gada 8.februārim”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta “Par saimnieciskās darbības reglamentēšanu pakalpojumu jomā” (Nr.1641/Lp9) 2.lasījumam līdz 2010.gada 8.februārim”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Lēmuma projekts pieņemts. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš mainīts.

Sēdes vadītāja.

Līdz ar to mēs esam visu apstiprināto šodienas sēdes darba kārtību izskatījuši.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu zvanu! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu rezultātu!

Kamēr tiek gatavota reģistrācijas rezultātu izdruka, gribu informēt, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu jautājumus ministriem.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Plinera, Sokolovska, Buzajeva, Buhvalova un Mitrofanova jautājumu finanšu ministram Einaram Repšem “Par progresīvā nekustamā īpašuma nodokļa likmi denacionalizētajām vai likumīgajam īpašniekam atdotajām mājām”. Jautājums tiks nodots finanšu ministram.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Plinera, Sokolovska, Buhvalova, Buzajeva un Mitrofanova jautājumu ekonomikas ministram Artim Kamparam “Par valsts piedalīšanos dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta finansiālajā nodrošināšanā”. Jautājums tiks nodots ekonomikas ministram.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Golubova, Mirska, Ribakova, Tutina, Vidavska, Urbanoviča, Agešina, Pimenova, Zemļinska un Orlova jautājumu Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim “Par valsts speciālā budžeta aizdevumu”. Jautājums tiks nodots Ministru prezidentam.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu – Kabanova, Urbanoviča, Rubika, Golubova, Agešina, Pimenova, Orlova, Mirska, Zemļinska un Cileviča jautājumu ārlietu ministram Mārim Riekstiņam “Par bijušā Gvantanamo nometnes ieslodzītā turpmāko likteni Latvijā”. Jautājums tiks nodots ārlietu ministram.

Pirms mēs paziņojam reģistrācijas rezultātus, es gribu mūsu visu vārdā dzimšanas dienā tieši šodien sirsnīgi sveikt kolēģi deputātu Imantu Valeru. (Aplausi.)

Vēl mums ir vairāki paziņojumi.

Vārds Andrim Bērziņam no ZZS.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde – pulksten 10.10, bet Sociālo un darba lietu komisijas sēde – pulksten 10.45.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Vārds Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde – pēc 10 minūtēm komisijas telpās.

Sēdes vadītāja.

Vārds deputātei Ingrīdai Circenei.

I.Circene (frakcija “Jaunais laiks”).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde – pulksten 10.30 komisijas telpās.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Vārds deputātei Ērikai Zommerei.

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie Baltijas lietu apakškomisijas deputāti! Aicinu tūlīt Juridiskajā komisijā uz sēdi. Tūlīt!

Sēdes vadītāja.

Vārds deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde – pulksten 12.30 komisijas telpās... Citā laikā nevaram, jo mums ir uzaicināti cilvēki no Daugavpils. Paldies.

Sēdes vadītāja.

Deputātu reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Dzintars Ābiķis... Paldies, redzu! Gundars Daudze, Guntis Jānis Eniņš... Paldies, redzu! Aleksejs Holostovs, Oskars Kastēns, Leopolds Ozoliņš, Artis Pabriks, Vaira Paegle, Inguna Rībena un Inese Šlesere.

Paldies par darbu!

Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Es vēlos vēl informēt, ka šodien bija paredzētas ministru atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem, kuri ir veseli pieci.

Pirmais – deputātu Jaudžeikara, Bērziņa, Dukšinska, Mackeviča un Baštika jautājums iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei. Atbilde ir saņemta, taču tā neapmierina iesniedzējus, bet ministre ir informējusi, ka diemžēl nevar šajā sēdē piedalīties. Tātad šis jautājums tiek pārcelts uz nākamo nedēļu.

Uz deputātu Urbanoviča, Tutina, Vidavska, Agešina, Klementjeva un citu deputātu uzdoto jautājumu ministram Artim Kamparam “Par uzņēmējdarbības attīstību Latgalē” sniegtā atbilde deputātus neapmierina, bet viņi ir piekrituši, ka ministrs neierodas uz šo atbilžu sniegšanu.

Savukārt uz deputātu Plinera, Buhvalova, Sokolovska, Buzajeva un Mitrofanova uzdoto jautājumu izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei saņemtā atbilde deputātus apmierina.

Tāpat deputātus apmierina atbilde uz deputātu Plinera, Buhvalova, Sokolovska, Buzajeva un Mitrofanova uzdoto jautājumu labklājības ministram Augulim. Arī šajā gadījumā atbilde ir saņemta un apmierina deputātus.

Deputātu Bērziņa, Dukšinska, Feldmanes, Šleseres un Baštika jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim “Par kristīgo vērtību aizsardzību”. Atbilde ir saņemta un deputātus apmierina.

Tātad deputātu jautājumu un atbilžu sēdes šodien nebūs, bet neatbildētais jautājums tiek pārcelts uz nākamo nedēļu.

Līdz ar to 4.februāra sēdi pasludinu par slēgtu.

Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!