• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par kredītu fondu uzņēmējdarbības attīstībai laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 15.februārī

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par kredītu fondu uzņēmējdarbības attīstībai laukos

11.februārī Zemkopības ministrijā (ZM) notika Latvijas Lauku attīstības programmas (LAP) 2007.–2013.gadam Uzraudzības komitejas sēde, kurā lēma par lauksaimniekiem paredzētā kredītu fonda pamatprincipu piemērošanu un ieviešanu LAP pasākumos.

Kredītu fonda mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību laukos un palīdzēt lauksaimniekiem apgūt Eiropas Savienības (ES) fondus, kā arī palielināt lauksaimnieku konkurētspēju un nodrošināt kredītresursu pieejamību projektu īstenotājiem.

Plānots, ka kredītu fonds varētu sākt darboties jau vasaras sākumā, tā budžets varētu būt līdz 100 miljoniem latu, un tas tiks veidots no patlaban pieejamās, bet neapgūtās ES fondu naudas. Kredītu fonda uzdevumi būs palielināt naudas piedāvājumu kredītu tirgū, samazināt procentu likmi, iedarbojoties uz kredītu resursu cenu, kā arī stabilizēt konkurenci starp kredītiestādēm.

Fonda pārvaldītājs būs valsts akciju sabiedrība “Latvijas Hipotēku un zemes banka”, jo tai ir jau pieredze līdzīgu fondu administrēšanā gan iepriekšējā, gan arī šajā plānošanas periodā.

Jau šonedēļ Zemkopības ministrijas speciālistu ieteiktie grozījumi tiks iesniegti Eiropas Komisijā.

Kredīti tiks izsniegti lauksaimniekiem, kuri piedalās Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumos: “Lauku saimniecību modernizācija”, “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana”, “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai”, “Tūrisma aktivitāšu veicināšana”. Aizdevumi noteikti netiks piešķirti apgrozāmo līdzekļu iegādei vai grūtībās nonākušām saimniecībām.

Fonds investēs tādas saimnieciskās darbības, kuras būs dzīvotspējīgas, vērstas uz ražošanas attīstību un ilgtspējību. Kredītprocentu likmes arī būs zemākas par tām, kādas šobrīd piedāvā komercbankas.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!