• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties XXI Ziemas olimpisko spēļu atklāšanā Vankūverā, Kanādā, un tiekoties ar Latvijas olimpiešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205231

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par kompensējamo medikamentu saraksta papildināšanu

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties XXI Ziemas olimpisko spēļu atklāšanā Vankūverā, Kanādā, un tiekoties ar Latvijas olimpiešiem

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers no 11. līdz 18.februārim uzturas Vankūverā, Kanādā, kur kopā ar Lilitu Zatleri un izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi 12.februārī (Latvijā – 13.februāris) piedalījās XXI Ziemas olimpisko spēļu atklāšanā un sveica Latvijas olimpisko delegāciju, kuru pārstāv 58 sportisti deviņās sporta disciplīnās – ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā
Foto: VPK; A.F.I./Xinhua

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Valdis Zatlers, apmeklējot XXI Ziemas olimpiskās spēles, nedēļas nogalē olimpiskajos ciematos Vankūverā un Vistlerā tikās ar Latvijas olimpiešiem un vēroja pirmos Latvijas sportistu startus.

Sestdien, 13.februārī, V.Zatlers viesojās Vankūveras olimpiskajā ciematā un iepazinās ar Latvijas komandas sadzīves apstākļiem, kā arī sekoja līdzi Haralda Silova startiem šorttrekā un ātrslidošanā un tikās ar Latvijas hokeja komandu. Tāpat V.Zatlers Vankūveras centrālajā slimnīcā apmeklēja Latvijas vadošo bobsleja pilotu Jāni Miņinu un novēlēja viņam ātrāku izveseļošanos. Valsts prezidents norādīja, ka sportists atveseļojas un ir labā garastāvoklī, tādēļ jācer, ka viņš startēs un startēs labi.

Savukārt 14.februārī Valsts prezidents devās uz Vistleru, lai atbalstītu Ilmāru Brici viņa startā biatlonā, kā arī vērotu Latvijas kamaniņu sportistu startus. Valsts prezidents arī apmeklēja bobsleja komandas treniņu un aprunājās ar komandu un treneri Sandi Prūsi. Pēc tam V.Zatlers viesojās Vistleras olimpiskajā ciematā, kur tikās ar Latvijas sportistiem, Kanādas latviešiem, kas olimpiskajās spēlēs darbojas kā brīvprātīgie, un sporta ārsti, Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāju Lieni Kozlovsku. Viņa ir viena no astoņiem ekspertiem, kas olimpiskā ciemata Antidopinga centrā konsultē, apmāca un informē sportistus un sporta darbiniekus antidopinga jomā.

Pēc pirmajām oimpiskajās spēlēs aizvadītajām dienām Valsts prezidents atzina, ka viņu priecējot Latvijas sportistu pirmie rezultāti un emocijas esot ļoti pozitīvas: “Gan Silova 10.vieta, gan Briča 14.vieta – tie ir panākumi Latvijas sportā, par kuriem mēs visi kopā priecājamies,” V.Zatlers pauda prieku arī par to, ka Latvijai ir skaitliski lielākā komanda starp Baltijas valstīm.

15.februārī Valsts prezidents sekoja līdzi Latvijas sportistu startiem slēpošanā un kamaniņu sportā.

Valsts prezidenta preses dienests

Izglītības un zinātnes ministre:

Par sportu atbildīgā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe 11.februārī (pēc Kanādas laika) apmeklēja Vankūveras olimpisko ciematu, kur piedalījās Latvijas karoga pacelšanas svinīgajā ceremonijā.

Savukārt, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar pēdējiem sagatavošanās darbiem olimpiskajiem startiem, ministre tikās arī ar Latvijas delegācijas vadību un šorttrekistu Haraldu Silovu. H.Silovs ir viens no pirmajiem Latvijas olimpiešiem, kurš startēs Vankūverā – viņa starts 1500 metru šorttreka sacensībās paredzēts jau nākamajā dienā pēc spēļu atklāšanas – 13.februārī, un plānots, ka šo startu T.Koķe vēros klātienē.

Valsts prezidents Valdis Zatlers 13.februārī Vankūveras olimpiskajā ciematā tikās ar Latvijas olimpiskās izlases hokejā galveno treneri Oļegu Znaroku (attēlā pa kreisi) un valsts izlases vienību (Latvijai pirmā spēle ar Krieviju rīt pulksten 7 pēc Latvijas laika). Savukārt 14.februārī Vistleras olimpiskajā ciematā Valsts prezidents tikās ar Latvijas bobsleja komandas treneri Sandi Prūsi (vidējā attēlā centrā) un sportistiem Pāvelu Tulubjevu un Mihailu Arhipovu, kā arī 14.vietu biatlonā sprintā ieguvušo Ilmāru Brici (attēlā pa labi)
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Tāpat 11.februārī, pieņemot Šveices valdības uzaicinājumu, ministre piedalījās Šveices Konfederācijas prezidentes Dorisas Loithardas rīkotajā pasākumā par godu XXI Ziemas olimpiskajām spēlēm. Tā laikā T.Koķe atzīmēja Latvijas un Šveices sekmīgo sadarbību, kā arī pateicās Šveicei par atbalstu saistībā ar Šveices valdības finanšu instrumenta īstenošanu Latvijā skolēnu autobusu iegādei.

Savukārt 12.februārī (pēc Kanādas laika) ministre apmeklēja XXI Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, kas notika “BC Place Stadium”. 13.februārī ministre sekoja līdzi Latvijas sportistu startiem, piedalījās Eiropas Savienības (ES) valstu sporta ministru sanāksmē, ko rīkoja ES prezidējošā valsts Spānija, un tikās ar vietējo latviešu sabiedrību. Arī svētdien, 14.februārī, ministre apmeklēja sacensības, kurās startēja Latvijas sportisti.

Agnese Korbe, ministres padomniece

Veselības ministre:

Veselības ministre Baiba Rozentāle nosūtījusi apsveikumu XXI Ziemas olimpisko spēļu Latvijas delegācijas dalībniekiem un novēl veselību, spēku, izturību un Latvijas līdzjutēju bezgalīgu atbalstu cīņā par sportiskajiem sasniegumiem.

Veselības ministre raksta: “Esmu viena no daudzajiem tūkstošiem līdzjutēju Latvijā, kuri domās kopā ar jums izies uz starta XXI Ziemas olimpiskajās spēlēs – kopā ar jums izdzīvos grūto, iespaidīgo un skaisto gājienu pretim uzvarai, kopā izjutīs visu emociju gammu, ko spēj dot olimpiskās spēles. Kad olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā televīzijas ekrānos uz mirkli redzēsim Latvijas karogu un Latvijas delegāciju – mūsu sirdīs būs lepnums, vienotība, cerība un pārliecība. Lai jums ir gods olimpisko spēļu vēsturē rakstīt jaunas rindas – par sevi un savu valsti!”

Apliecinot Latvijas medicīnas speciālistu zināšanas dopinga kontroles jautājumos, Pasaules antidopinga aģentūra uzaicinājusi Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāju Lieni Kozlovsku kā vienu no astoņiem ekspertiem, kuri olimpisko spēļu laikā Vankūverā īstenos sportistu informēšanas programmu – “Athlete Outreach”.

Programmas ietvaros sporta ārste L.Kozlovska kopā ar antidopinga ekspertiem no Lielbritānijas, ASV, Serbijas, Krievijas, Kanādas, Korejas un Mongolijas olimpiskā ciemata Antidopinga centrā konsultēs, apmācīs un informēs sportistus un sporta darbiniekus antidopinga jomā.

Veselības ministre Baiba Rozentāle uzskata: “Starptautiskā Olimpiskā komiteja un Pasaules antidopinga aģentūra cīņu pret dopingu uzskata par vienu no būtiskākajiem uzdevumiem sporta vērtību saglabāšanā. Latvijas pārstāvja iekļaušana olimpiskā ciemata Antidopinga centra ekspertu komandā ir ne tikai augsts mūsu speciālistu kvalifikācijas, bet arī valsts īstenotās antidopinga politikas novērtējums.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!