• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra darba vizīti Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par informācijas sistēmu drošības auditu valsts pārvaldē

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra darba vizīti Maskavā

11.februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē Maskavā tikās ar Maskavas valdības ministru, Patērētāju, tirgus un pakalpojumu departamenta vadītāju Vladimiru Mališkovu, Krievijas Tirdzniecības palātas vadītāju Jevgēņiju Primakovu, piedalījās diskusijā ar Latvijas un Krievijas uzņēmējiem, kā arī apmeklēja Latvijas stendu starptautiskajā izstādē “Prodexpo 2010”.

J.Dūklavs un V.Mališkovs tiekoties pārrunāja Latvijas un Krievijas uzņēmēju savstarpējās sadarbības jautājumus. Diskusijā, kurā piedalījās Latvijas un arī Krievijas uzņēmēji – veikalu tīklu pārstāvji, tika norādīts, ka Krievijā ir interese par Latvijā ražotiem pārtikas produktiem, taču Krievijas patērētājs gaida arī jaunus un netradicionālus Latvijas produktus, kas atšķiras no ierastās Krievijā piedāvātās mūsu valstī ražotās pārtikas. V.Mališkovs norādīja, ka īpaši tiek meklēti jauni produktu ražotāji un jauni pārtikas zīmoli. Savukārt J.Dūklavs atzīmēja, ka šī ir lieliska iespēja Latvijas un Krievijas uzņēmējiem apmainīties jau ar konkrētu informāciju par sadarbību tirdzniecībā.

Savukārt, J.Dūklavam tiekoties ar J.Primakovu, tika risināti sadarbības jautājumi, lai paātrinātu robežkontroles procedūras starp Latviju un Krieviju, nodrošinot Latvijas produktu ātrāku aizkļūšanu līdz mūsu kaimiņvalsts veikalu plauktiem. Tika pārrunāta arī Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas Muitas ūnijas noteikto paaugstināto ievedmuitas nodokļu ietekme uz savstarpējo tirdzniecību. Zemkopības ministrs sarunā norādīja, ka šie muitas nodokļi negatīvi ietekmēs vairāku Latvijai nozīmīgu eksporta produktu, tostarp dzīvu cūku, plūsmu uz Krieviju.

Tāpat zemkopības ministrs dienas gaitā kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju un Latvijas vēstnieku Krievijā Edgaru Skuju apmeklēja Starptautisko pārtikas, dzērienu un iepakojuma izstādi “Prodexpo 2010”, kur Latvijas stendā savu produkciju Krievijas patērētājiem piedāvā 11 lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumi un septiņi zivju pārstrādes uzņēmumi.

12.februārī zemkopības ministrs J.Dūklavs Maskavā tikās ar Krievijas Federālās mežu aģentūras vadītāja vietnieku Mihailu Girjajevu un Krievijas Federālās zivsaimniecības aģentūras vadītāju Andreju Kraiņevu, lai pārrunātu aktualitātes un sadarbības virzienus nozarēs.

Pārrunājot sadarbību meža nozarē, J.Dūklavs un M.Girjajevs vienojās par galvenajiem abu valstu turpmākas sadarbības virzieniem. Tie būs: sadarbība zinātnē, pierobežu sadarbība, mūsdienīgu tehnoloģiju izmantošana meža audzēšanā, īpaši stādu audzēšanā, muitas tarifu optimizēšana, speciālistu pieredzes apmaiņa. Krievijas Federālās mežu aģentūras vadītāja vietnieks sarunā uzsvēra, ka Krievija ir ieinteresēta stabilā ilgtermiņa sadarbībā meža nozarē, jo, kā norādīja M.Girjajevs, Latvijas pieredze ir bijusi noderīga Krievijas mežu speciālistiem. Amatpersonas vienojās, ka tiks sagatavots sadarbības līgums meža nozarē starp Latviju un Krieviju, ietverot sarunā fiksētās sadarbības jomas, un tas varētu tikt parakstīts jau tuvākajā laikā.

Savukārt, J.Dūklavam tiekoties ar A.Kraiņevu, tika apspriesta zivju produkcijas ražošanas un tirdzniecības regulējošā tehniskā reglamenta izstrāde. Zemkopības ministrs uzsvēra, ka Latvijas zivju apstrādātāji jau pirms reglamenta stāšanās spēkā vēlas iepazīties ar jaunajiem noteikumiem, lai laikus pielāgotos jaunajām prasībām, tādējādi turpinot zivju konservu eksportu uz Krieviju. Krievijas Federālās zivsaimniecības aģentūras vadītājs norādīja, ka reglamenta stāšanās spēkā mūsu uzņēmējiem nekādas problēmas neradīšot, jo dokumentā noteiktās normas ir tuvinātas Eiropas Savienības prasībām, ko Latvija jau izpilda. Amatpersonas arī pārrunāja Baltijas jūras monitoringa un perspektīvo zinātnes pētījumu jautājumus.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!