• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas parlamentārieša vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2010., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par būtiskām izmaiņām arhīvu nozares pārvaldībā

Vēl šajā numurā

18.02.2010., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas parlamentārieša vizīti Saeimā

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti 12.februārī, tiekoties ar Baltkrievijas Nacionālās sapulces Pārstāvju palātas Ārlietu un NVS lietu komisijas priekšsēdētāju Sergeju Maskeviču, pārrunāja iespējas veicinat abu valstu ekonomiskos sakarus, sadarbību izglītībā, kā arī Baltkrievijas attiecības ar Eiropas Savienību (ES).

Sveicot viesi Saeimā, komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš pauda gandarījumu par Latvijas un Baltkrievijas divpusējo attiecību dinamiku. “Mēs ļoti pozitīvi skatāmies uz līdzšinējo divpusējo attiecību veidošanās gaitu, it īpaši ekonomiskās sadarbības un pārrobežu kontaktu jomā,” norādīja komisijas priekšsēdētājs.

A.Bērziņš pauda pārliecību, ka jaunu impulsu abu valstu attiecībās dos arī plānotā vienošanās par robežas šķērsošanas atvieglojumiem pierobežas iedzīvotājiem. “Jaunā vienošanās atvieglos pierobežas iedzīvotāju dzīvi un veicinās abu valstu ekonomiskos kontaktus,” teica A.Bērziņš.

Arī Baltkrievijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs atzina plānotās vienošanās nozīmi, atzīmējot, ka robežšķērsošanas atvieglojumu piemērošana 50 kilometru platai pierobežas joslai stiprinās uzņēmēju un pierobežas iedzīvotāju kontaktus. Baltkrievija velta lielu uzmanību ekonomiskās sadarbības stiprināšanai ar Latviju, apliecināja baltkrievu parlamentārietis.

S.Maskevičs arī atzīmēja, ka Baltkrievija daudz dara, lai uzlabotu attiecības ar ES un veidotu konstruktīvas attiecības ar šo valstu bloku. Tādēļ Baltkrievija ir ieinteresēta aktīvi piedalīties jaunajā Austrumu partnerības iniciatīvā, kurā ES iekļāvusi arī Baltkrieviju. “Vēlamies, lai Eiropas Savienība Baltkrieviju uztvertu kā uzticamu partneri. Šajā kontekstā sadarbību ar Eiropas Savienības dalībvalsti Latviju uzskatām par īpašu prioritāti,” teica S.Maskevičs.

Ar Baltkrievijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju 12.februārī tikās arī Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu. Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti, kā arī līdzšinējie un plānotie sadarbības projekti ekonomikā, augstākajā izglītībā un kultūrā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!