• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienas pieturas aģentūru izveidi pašvaldībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2010., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2010. gada 15. februāra sēdi

Vēl šajā numurā

18.02.2010., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienas pieturas aģentūru izveidi pašvaldībās

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti 10.februārī, tiekoties ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu, pārrunāja iespējas izveidot vienas pieturas aģentūras reģionos un novados.

Apspriežot pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, komisijas deputāts Jānis Lagzdiņš rosināja pašvaldību pakalpojumu centru darbību organizēt tā, lai iedzīvotāji vienuviet varētu saņemt gan pašvaldību, gan arī valsts pakalpojumus. Tā rezultātā iedzīvotājiem vairs nevajadzētu personīgi vērsties katrā attiecīgajā iestādē.

Komisijas sēdē reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns deputātus informēja par ministrijas plāniem veidot vienas pieturas aģentūras. Iecerēts, ka tajās iedzīvotāji vērstos tikai ar iesniegumu, bet pārējo informāciju, kas nepieciešama konkrētā pakalpojuma nodrošināšanai, pašvaldības iegūtu no dažādiem
reģistriem.

Šāda iespēja reģionu un novadu iedzīvotājus nodrošinātu ar kvalitatīviem pakalpojumiem, bet valstij un pašvaldībām ļautu ietaupīt uz administratīvo izdevumu rēķina. Tomēr šobrīd nav izdevies panākt ne vienotu starpministriju viedokli, ne arī valdības atbalstu, lai valsts sniegtie pakalpojumi būtu pieejami pašvaldību pakalpojumu centros, atzina ministrs.

Savukārt deputāts Staņislavs Šķesters pauda viedokli, ka visu pakalpojumu sniegšana vienā vietā nemaz nav iespējama, jo nozaru ministrijas nekad nespēs vienoties par to, kādus pakalpojumus nodot pašvaldību pārziņā.

Kopš Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pieņemšanas pagājušā gada decembrī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti regulāri tiekas ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru, lai pārrunātu aktualitātes jaunizveidoto pašvaldību darbā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!