• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Kanādā, Vankūverā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2010., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.02.2010., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Kanādā, Vankūverā


Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers no 11.līdz 18.februārim uzturas darba vizītē Kanādā, kur 12.februārī Vankūverā piedalījās XXI Ziemas olimpisko spēļu atklāšanā un sekoja līdzi Latvijas sportistu sniegumam, kā arī 16.februārī tikās ar Britu Kolumbijas leitnantgubernatoru Stīvenu Pointu (attēlā)
Foto: VPK

Beidzot darba vizīti Vankūverā, Valsts prezidents Valdis Zatlers 16.februārī tikās ar Kanādā dzīvojošajiem latviešiem.

Sarunas laikā vietējie latvieši diskutēja ar Valsts prezidentu par tūrisma, nodarbinātības un ekonomiskās attīstības jautājumiem Latvijā, interesējoties arī par ražošanas attīstības iespējām. V.Zatlers uzsvēra, ka, viesojoties Latvijas reģionos, viņam ir iespēja tikties ar ļoti daudziem uzņēmējiem un katrā Latvijas pilsētā ir vismaz viens veiksmīgi strādājošs un eksportspējīgs uzņēmums. Kā piemēru prezidents minēja Latvijas uzņēmumu, kas ražo kuģu dzenskrūvju lāpstiņas “Rolls-Royce” motoriem, tādējādi uzsverot, ka mums ir uzņēmumi, ar kuriem varam lepoties. Vienlaikus viņš arī atzīmēja, ka noteikti ir jāturpina strādāt pie Latvijas uzņēmumu ražošanas paplašināšanas un jaunu produktu izstrādes, tādējādi veicinot arī Latvijas uzņēmumu eksportspēju.

Valsts prezidents atzīmēja, ka, apmeklējot dažādas pasaules valstis, viņš vairākkārt ir pārliecinājies, ka nav labākas valsts pasaulē par Latviju, minot arī latviešu valodas lietošanas nozīmi ikdienā. Nobeigumā V.Zatlers uzsvēra, ka mēs paši veidojam savu Latviju, tāpēc ir būtiski iesaistīties un aktīvi piedalīties valsts norisēs.

16.februārī Valsts prezidentam bija arī neliela tikšanās ar Britu Kolumbijas leitnantgubernatoru Stīvenu Pointu, kuras laikā tika pārrunāti gan aktuālie ekonomiskie jautājumi abās valstīs, tai skaitā Latvijas un Kanādas uzņēmēju sadarbība, gan olimpisko spēļu norise.

Vakarā Valsts prezidents apmeklēja Latvijas un Krievijas hokeja spēli, pirms kuras Valdim Zatleram bija neformāla tikšanās ar Starptautiskās Hokeja federācijas prezidentu Renē Fāzelu. Pēc spēles Valsts prezidents devās pie hokejistiem, lai pateiktos par spēli, kā arī uzmundrinātu un novēlētu veiksmi un uzvaras nākamajās spēlēs.

Valsts prezidents Latvijā atgriežas 18.februārī.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!