• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Ziemas olimpisko spēļu Vankūverā sudraba medaļniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2010., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Vēl šajā numurā

19.02.2010., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Ziemas olimpisko spēļu Vankūverā sudraba medaļniekus

Latvijas kamaniņu sporta divnieks brāļi Andris un Juris Šici Vistleras bobsleja un kamaniņu trasē
Foto: Ilmārs Znotiņš

Saeimas priekšsēdētājs:

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 18.februārī nosūtījis apsveikumu kamaniņu braucējiem Andrim un Jurim Šiciem par izcīnīto olimpisko sudraba medaļu:

“Jūsu izcīnītais olimpiskais sudrabs ir apliecinājums tam, ka ar neatlaidīgu un smagu darbu iespējams sasniegt visaugstākās virsotnes. Man ir patiess prieks par jūsu panākumu, kas ir Latvijas valsts līdz šim izcīnītais augstākais sasniegums Ziemas olimpiskajās spēlēs. Kamaniņu sportam Latvijā ir senas tradīcijas. Lai Jūsu sasniegumi kalpo par iedvesmas avotu jaunajiem kamaniņu braucējiem un citiem Latvijas sportistiem!”

Saeimas preses dienests


Ministru prezidents:

Savukārt Ministru prezidents apsveikumā uzsver:

“Īpaši liels prieks par to, ka šoreiz tā ir sudraba medaļa un atkal kamaniņu sportā!

Latvijai ir senas kamaniņu sporta tradīcijas. Mums ir bijuši un arī tagad ir izcili meistari šajā sporta veidā, kurus arī nākotnē noteikti sagaida veiksmīgi starti.

Šodien Latvijā ir svētku diena, ko Jūs ar savu darbu, neatlaidību un mērķtiecību esat mums sagādājuši. Lai šī uzvara kalpo kā stimuls arī citiem mūsu olimpiešiem!”

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs


Izglītības un zinātnes ministre:

Ministre Tatjana Koķe, kā par sportu atbildīgā amatpersona, atrazdamās olimpiādes epicentrā, arī sveic Latvijas kamaniņu braucējus Andri un Juri Šicus ar izcīnīto sudraba medaļu. T.Koķe uzskata, ka brāļu Šicu Vankūverā iegūtais sudrabs un kamaniņu braucēja Mārtiņa Rubeņa Turīnā izcīnītā bronzas medaļa ir likumsakarīga virzība uz pilnu medaļu komplektu Ziemas olimpiskajās spēlēs pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Ministre kopā ar visiem sporta faniem – gan Latvijā, gan Kanādā, gan citviet – priecājas par mūsu sportistu izcilo panākumu, kura sasniegšanā tika ieguldīts nopietns darbs, īpaši šosezon. Turklāt gan šīs medaļas, gan mūsu braucēju sasniegumi kopumā ir apliecinājums Latvijas kamaniņu sporta tradīcijām, profesionalitātei un nākotnei. Tāpat T.Koķe min faktu, ka pirms 30 gadiem – 1980.gada februārī – olimpiskajās spēlēs Leikplesidā (ASV) par sensāciju parūpējās Latvijas sportiste Vera Zozuļa, kamaniņu braukšanā izcīnot zelta medaļu.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!