• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2010., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Indijā

Vēl šajā numurā

19.02.2010., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Somijā


Foto: Somijas Ārlietu ministrija

17.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš darba vizītē apmeklēja Somiju, kur tikās ar parlamenta priekšsēdētāju Sauli Nīnisto un ārlietu ministru Aleksandru Stubu (attēlā).

Tikšanās laikā ar Somijas ārlietu ministru A.Stubu abi ministri atzinīgi novērtēja valstu divpusējo politisko dialogu, tostarp ekonomisko sadarbību. Ministri pārsprieda Somijas prezidentes Tarjas Halonenas plānotās vizītes Latvijā jūnijā gaitu, uzmanību pievēršot uzņēmēju kontaktu veicināšanai.

Sarunas ietvaros īpaša uzmanība tika pievērsta reģionālajai sadarbībai, ņemot vērā, ka Latvija šogad pilda NB-8 (Nordic–Baltic–Eight: Dānija, Īslande, Norvēģija, Somija, Zviedrija, Latvija, Lietuva un Igaunija) ārlietu ministriju sadarbības koordinatora funkcijas. “Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības iespējas ir jāstiprina un jāveicina, īpaši ekonomiskā sadarbība. Reģions ilgstoši uzrādījis dinamisku izaugsmi, tas vērtējams kā globāli ietekmīgs spēlētājs, jo reģiona iekšzemes kopprodukts atrodas pirmajā desmitniekā pasaulē,” norādīja ārlietu ministrs M.Riekstiņš.

Saistībā ar Eiropas Savienības institucionālajiem jautājumiem ministri pārrunāja Eiropas Ārējās darbības dienesta izveides aprises. M.Riekstiņš un A.Stubs bija vienisprātis, ka jānodrošina dalībvalstu diplomātu līdzvērtīga pārstāvība Eiropas Ārējās darbības dienestā, tostarp ES delegācijās.

Tikšanās laikā ministri apmainījās viedokļiem par NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādes gaitu, kā arī enerģētikas un drošības politiku. Tāpat kolēģi pārrunāja situāciju Rietumbalkānos, ņemot vērā A.Stuba neseno vizīti šajā reģionā. Ministri bija vienisprātis par Eiropas Savienības iesaistes turpināšanu reģiona stabilizācijā un pauda atbalstu ES paplašināšanās procesam.

Savukārt tikšanās laikā ar Somijas parlamenta priekšsēdētāju S.Nīnisto amatpersonas uzmanību pievērsa ekonomiskajiem izaicinājumiem, ar ko saskaras gan Latvija, gan Somija. M.Riekstiņš informēja par iekšpolitisko situāciju Latvijā un atzīmēja, ka vairāki rādītāji uzrāda pirmās pozitīvās pazīmes par Latvijas ekonomikas stabilizēšanos. Tāpat viņi apmainījās viedokļiem par parlamenta vēlēšanām, kas Latvijā notiks rudenī, savukārt Somijā – 2011.gadā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!