• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
LĪGUMS starp Latvijas Republikas valdību un Eiropas kopienu komisiju par Eiropas kopienu komisijas Pārstāvniecības izveidošanu un tās privilēģijām un imunitātēm Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.1996., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Līgums starp Latvijas Republikas Valdību un Eiropas Kopienu Komisiju par Eiropas Kopienu Komisijas Pārstāvniecības izveidošanu un tās privilēģijām un imunitātēm Latvijā

Vēl šajā numurā

21.02.1996., Nr. 33

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 22.12.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LĪGUMS
 starp Latvijas Republikas valdību un Eiropas kopienu komisiju par Eiropas kopienu komisijas Pārstāvniecības izveidošanu un tās privilēģijām un imunitātēm Latvijā

Latvijas Republikas valdība un Eiropas kopienu komisija (Komisija),

vēloties arī turpmāk stiprināt un attīstīt draudzīgas attiecības un sadarbību starp Latvijas Republiku un Eiropas kopienām;

vēloties noteikt noteikumus attiecībā uz Komisijas Pārstāvniecības izveidi Latvijas Republikas teritorijā un par šīs Pārstāvniecības privilēģijām un imunitātēm, ir vienojušās par sekojošo:

1.pants

Latvijas Republikas valdība ar šo piekrīt Komisijas Pārstāvniecības izveidei Latvijas Republikas teritorijā.

2.pants

1. Eiropas kopienām — Eiropas Ogļu un tērauda kopiena, Eiropas Kopiena un Eiropas Atomenerģētikas kopiena — katrai ir juridiskās personas statuss Latvijas Republikas teritorijā.

2. Eiropas kopienām ir tiesības slēgt līgumus, iegūt īpašumā un atsavināt nekustamo un kustamo īpašumu, lai efektīgāk realizētu savus pienākumus saskaņā ar Latvijas Republikas likumu procesuālajām un administratīvajām prasībām, un piedalīties tiesas procesos, un šim mērķim to pārstāv Komisija.

3.pants

1. Komisijas Pārstāvniecība, tās vadītājs un darbinieki, tāpat kā to ģimenes locekļi, ar kuriem viņi dzīvo kopā, Latvijas Republikas teritorijā baudīs privilēģijas un imunitātes, kā arī pienākumus, kuri ir noteikti 1961.gada 18.aprīļa Vīnes Konvencijā par diplomātiskajām attiecībām un kas tiek piešķirti, un ar kurām ir apveltītas Latvijas Republikā akreditētās diplomātiskās misijas, to vadītāji un darbinieki, kā arī ģimenes locekļi, ar kuriem viņi dzīvo kopā.

2. Citi 1961.gada 18.aprīļa Vīnes konvencijas noteikumi tiks piemēroti mutatis mutandis.

3. Šīs tiesības, privilēģijas un imunitātes tiek piešķirtas saskaņā ar noteikumu, ka, pamatojoties uz Protokola par Eiropas kopienu privilēģijām un imunitātēm, kurš ir pielikums pie Briselē, 1965.gada 8.aprīlī noslēgtā līguma par vienotas Padomes un vienotas Komisijas izveidi 17.panta nosacījumiem, Eiropas kopienu Dalībvalstis piešķir tiesības, privilēģijas un imunitātes Latvijas Republikas Pārstāvniecībai, tās vadītājam un darbiniekiem, kā arī to ģimenes locekļiem, ar kuriem viņi dzīvo kopā.

4.pants

Latvijas Republikas valdība ar šo atzīst Eiropas kopienu darbiniekiem un citiem to institūciju kalpotājiem izdotos laissez-passer kā ceļošanai derīgus dokumentus.

5.pants

Jebkurš strīds par šī Līguma interpretāciju un piemērošanu tiks risināts savstarpēju sarunu ceļā starp abām Pusēm ar mērķi panākt noregulējumu.

6.pants

Katra Līgumslēdzēja Puse paziņos otrai par nepieciešamo prasību izpildi attiecībā uz šī Līguma apstiprināšanu, kurš stāsies spēkā pēc otrā paziņojuma saņemšanas.

To apliecinot, apakšā parakstījušies, būdami attiecīgi pilnvaroti, ir parakstījuši šo Līgumu.

Parakstīts Briselē, 1995.gada 22.decembrī divos eksemplāros angļu valodā.

Latvijas Republikas  Eiropas kopienu 

valdības vārdā

 komisijas vārdā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!