• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 9. februāra noteikumi Nr. 135 "Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 26.jūnija noteikumos Nr.418 "Kārtība, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai, kā arī maksājumu veikšanas un izdevumu deklarācijas sagatavošanas kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2010., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.85

Par prognozēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu kompensāciju pašvaldībām

Vēl šajā numurā

23.02.2010., Nr. 30

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 135

Pieņemts: 09.02.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.135

Rīgā 2010.gada 9.februārī (prot. Nr.7 60.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 26.jūnija noteikumos Nr.418 "Kārtība, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai, kā arī maksājumu veikšanas un izdevumu deklarācijas sagatavošanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 6.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 26.jūnija noteikumos Nr.418 "Kārtība, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai, kā arī maksājumu veikšanas un izdevumu deklarācijas sagatavošanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 104.nr.; 2008, 175.nr.; 2009, 27., 118.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 8.punktā vārdus un skaitli "Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammā 41.08.00 "Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai"" ar skaitļiem un vārdiem "74.resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" budžeta programmā 80.00.00 "Nesadalītais finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai"".

2. Aizstāt 19.1.apakšpunktā skaitļus un vārdus "50.1 un 50.2 punktā" ar skaitļiem un vārdiem "51.1. un 51.2.apakšpunktā".

3. Izteikt 25.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.3. atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde pārbauda šo noteikumu 25.2.apakšpunktā minētos dokumentus un apstiprina maksājuma pieprasījumā iekļauto attiecināmo izdevumu summu, kas attiecināma finansēšanai no Eiropas Savienības fonda un atbilst līgumā noteiktajām prasībām, apstiprina un sagatavo maksājuma uzdevumu par attiecināmo izdevumu atmaksu Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējam atbilstoši apstiprinātajā projekta iesniegumā noteiktajai Eiropas Savienības finansējuma likmei, norādot budžeta izdevumu klasifikācijas kodu atbilstoši ekonomiskajām kategorijām. Ja Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējs īsteno Eiropas Savienības fonda projektu, kuram piešķirts komercdarbības atbalsts un paredzēts valsts budžeta līdzfinansējums, atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde šajā punktā noteiktajā kārtībā apstiprina un sagatavo arī maksājuma uzdevumu atbilstoši apstiprinātajā projekta iesniegumā noteiktajai valsts budžeta finansējuma likmei, norādot budžeta izdevumu klasifikācijas kodu atbilstoši ekonomiskajām kategorijām."

4. Aizstāt 25.5.apakšpunktā vārdus un skaitli "saskaņā ar šo noteikumu 30.punktu" ar vārdiem un skaitļiem "atbilstoši līgumam saskaņā ar šo noteikumu 30.1 vai 30.2 punktu".

5. Izteikt 26. un 27.punktu šādā redakcijā:

"26. Ja cits Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējs īsteno Eiropas Savienības fonda projektu, kuram ir piešķirts komercdarbības atbalsts, un saņem avansu attiecīgā Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanai:

26.1. atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde atbilstoši Padomes Regulai (EK) Nr.1083/2006 un līgumā noteiktajos termiņos un kārtībā pārskaita avansa maksājumu. Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējs avansa saņemšanai un Eiropas Savienības fonda projekta izdevumu veikšanai no saņemtā avansa atver kontu Valsts kasē vai kredītiestādē, kas atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai reģistrējusies kredītiestādes darbības veikšanai Latvijas Republikā;

26.2. Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējs, īstenojot Eiropas Savienības fonda projektu, veic maksājumus no saņemtā avansa maksājuma vai saviem līdzekļiem;

26.3. Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējs iesniedz maksājuma pieprasījumu un tajā iekļauto izdevumu attaisnojuma dokumentu kopijas atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē līgumā noteiktajos termiņos un kārtībā;

26.4. atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde pārbauda šo noteikumu 26.3.apakšpunktā minētos dokumentus un apstiprina maksājuma pieprasījumā iekļauto attiecināmo izdevumu summu, kas attiecināma finansēšanai no Eiropas Savienības fonda un atbilst līgumā noteiktajām prasībām, kā arī sagatavo un apstiprina maksājuma uzdevumu par attiecināmo izdevumu atmaksu Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējam atbilstoši apstiprinātajā projekta iesniegumā noteiktajai Eiropas Savienības finansējuma likmei un – ja projektā ir paredzēts – noteiktajai valsts budžeta finansējuma likmei, norādot budžeta izdevumu klasifikācijas kodu atbilstoši ekonomiskajām kategorijām;

26.5. atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde, veicot avansa un starpposma maksājumus, ievēro nosacījumu, ka to kopsumma nedrīkst pārsniegt 90 % no Eiropas Savienības fonda projektam piešķirtā Eiropas Savienības finansējuma un – ja projektā ir paredzēts – valsts budžeta finansējuma apjoma.

27. Atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde šo noteikumu 23.1.3., 23.2.3., 24.3. un 24.4.apakšpunktā minēto maksājuma uzdevumu par Eiropas Savienības finansējuma pārskaitīšanu, 26.4.apakšpunktā minēto maksājuma uzdevumu, avansa maksājumu uzdevumu un 25.3.apakšpunktā minēto maksājuma uzdevumu par valsts budžeta finansējuma pārskaitīšanu Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējam, apstiprinātu maksājuma pieprasījuma kopiju un maksājuma uzdevumu kopsavilkumu (5.pielikums) iesniedz maksājumu iestādē. Vienlaikus atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde elektroniski nosūta maksājuma uzdevumu kopsavilkumu uz e-pasta adresēm ESMD@kase.gov.lv un PFPD@kase.gov.lv. Atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde šo noteikumu 25.3. un 25.4.apakšpunktā minēto maksājuma uzdevumu par Eiropas Savienības finansējuma pārskaitīšanu iesniedz maksājumu iestādē pēc līdzekļu saņemšanas no Eiropas Komisijas."

6. Papildināt 30.1 punkta pirmo teikumu aiz vārdiem "no Eiropas Komisijas" ar vārdiem un skaitli "izņemot gadījumus, ja Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējs saskaņā ar šo noteikumu 2.1 punktā noteikto kārtību īsteno Eiropas Savienības fonda projektu, kam piešķirts komercdarbības atbalsts".

7. Papildināt noteikumus ar 30.2 punktu šādā redakcijā:

"30.2 Ja Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējs saskaņā ar šo noteikumu 2.1 punktā noteikto kārtību īsteno Eiropas Savienības fonda projektu, kuram piešķirts komercdarbības atbalsts, maksājumu iestāde piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 27.punktā minēto dokumentu saņemšanas (termiņš tiek pagarināts par precizējumu un pieprasītās papildu informācijas izskatīšanai nepieciešamo laiku, bet ne ilgāk kā par trim darbdienām) atmaksā Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējam attiecīgajā Eiropas Savienības fonda projektā plānoto valsts budžeta līdzfinansējuma daļu. Attiecīgajā Eiropas Savienības fonda projektā plānoto Eiropas Savienības fonda līdzfinansējumu maksājumu iestāde atmaksā pēc tam, kad ir saņemti Eiropas Savienības fonda līdzekļi no Eiropas Komisijas. Neapstiprināto maksājuma pieprasījumu vai maksājuma uzdevumu maksājumu iestāde divu darbdienu laikā pēc ieraksta veikšanas maksājuma pieprasījumā par maksājuma pieprasījuma neapstiprināšanu iesniedz atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē atkārtotai pārbaudei un labošanai. Maksājumu iestāde pieņem maksājuma pieprasījumu un maksājuma uzdevumu no atbildīgās iestādes vai sadarbības iestādes līdz 2015.gada 15.novembrim."

8. Papildināt 52.punkta otro teikumu aiz vārdiem "no šā konta" ar vārdiem un skaitli "izņemot šo noteikumu 26.1.apakšpunktā noteikto gadījumu".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!